середа, 29 березня 2006 15:45

"Залицяльників багато, але одного-єдиного нема"

  Олена Гребенюк на сцені Національної опери в спектаклі ”Сили долі”
Олена Гребенюк на сцені Національної опери в спектаклі ”Сили долі”

 "Вона трохи спізнюється", — попереджає Ольга Куніна, піар-менеджер співачки Олени Гребенюк, 24 роки. Ми розмовляємо неподалік Національної опери, у кав"ярні "Кофе хауз".

Олена з"являється за півгодини. Чемно вибачається і замовляє каву з молоком. Вона — справжня красуня. Чорне хвилясте волосся зібране в "ракушку". На плечі — широкий фіолетовий шарф, під ним — така сама кофтина. Ольга сідає навпроти нас.

Гребенюк "прокинулася знаменитою" після того як виконала головну партію в опері "Сили долі".

— Мені дивні запитання почали задавати, — сміється. — Наприклад, чи є в мене кішка? Або кого я наймала для ремонту в квартирі.

А де ви живете?

— Поряд з оперним театром. Дуже зручно: щодня ходжу туди розспівуватися.

Вона зізнається, що в дитинстві мріяла бути не співачкою, а актрисою. Та доля розпорядилася інакше. Тепер Олена співає в Муніципальній і Національній операх. У "Силах долі" вона зіграла фатальну жінку, яка досягає вершини слави, але це не робить її щасливою. Зрештою, її героїня залишається сама, в інвалідному візку.

Ваша вистава дуже незвична. Рідним сподобалося?

— Мама, Ніна Степанівна, навіть брала участь у цьому проекті, — хвалиться вона. — Грала "мене" вже в літах: виїжджала на сцену у візку.

Вона теж співає?

— Ні, але в юності грала у народному самодіяльному театрі.  Дуже гарно співав мій дідусь — Степан Філіпович, коли був трохи молодший.

Ви одружені?

— Ні, — відмахується.

Відомій жінці складно знайти чоловіка?

— Будь-якій жінці важко знайти хорошого чоловіка, — опускає очі. — Такого, щоб був і успішним, і цікавим. О, ці шанувальники, ці чоловіки, — піднімає погляд до стелі. — Біля мене багато залицяльників, але одного-єдиного серед них немає.

Будь-якій жінці важко знайти хорошого чоловіка

Дотримуєтеся дієти?

— Для підтримки голосу дієта не потрібна, — каже вона. — А от для  фігури не завадить, — проводить долонями по талії.

Сирі яйця п"єте?

— Це шкідливо для шлунка, — свариться на мене пальцем. — Можна лише білок: він забирає мокроту зі зв"язок. Але і його я не п"ю.

— Випий свою каву, — нагадує Ольга, яка сидить поряд.


У Національній опері ви співали з мікрофоном.

— Навіть із двома, — поправляє вона. — Режисер вирішив, що так буде краще. Мені не акомпонує оркестр: я співаю під фонограму. Її неможливо перекричати. Це поп-проект, але хіба ви чули хоч одну попсову нотку у моєму голосі? — каже переконано.

Олена хвалиться, що збирається на гастролі до Німеччини, Канади і до Японії — уже вдруге. А ще каже, що не любить телебачення, бо стомлюється від великої кількості людей.

Хто ви за гороскопом? — питаю на прощання.

— Я — Лев, — каже гордо. — А народилася у рік Кота.

1981 — народилася у Баку (Азербайджан)
1997 — перший сольний виступ
1999 — солістка столичної Муніципальної опери
2001 — перші гастролі за кордоном — у Познані (Польща)
2004 — солістка в експериментальній виставі "Сили долі"

Зараз ви читаєте новину «"Залицяльників багато, але одного-єдиного нема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі