вівторок, 24 липня 2012 06:45

Вісім годин заплітають африканські кіски

Автор: фото: REUTERS/Jaime Saldarriaga
  Дівчині заплітають африканські кіски під час конкурсу краси у колумбійському місті Калі 17 червня. Після такої зачіски шкіра голови може свербіти три доби. Коси можна не розплітати два місяці, доки відросте волосся
Дівчині заплітають африканські кіски під час конкурсу краси у колумбійському місті Калі 17 червня. Після такої зачіски шкіра голови може свербіти три доби. Коси можна не розплітати два місяці, доки відросте волосся

Киянка 27-річна Оксана Данкевич плете африканські кіски на дому.

— По непарних числах ходжу на роботу в салон краси, а по парних приймаю клієнтів удома, — каже Оксана. — Плетіння займає 8-10 годин на день. Якщо кудись поспішаю, кличу подругу. Тоді плетемо двоє в чотири руки. Вкладаємося у п'ять годин.

До Оксани записалася киянка Ірина, 32 роки. Привела із собою доньку 8-річну Вікторію.

— Ми на море їдемо післязавтра. Хочу заплести малій косички, щоб не морочитися на пляжі з зачісками, — каже Ірина.

Дівчину садять у перукарське крісло. Волосся розчісують і ділять на сектори.

— Коси — найпопулярніша зачіска і влітку, і взимку. Коли гаряче, можна заплести довге волосся, і воно не паритиме спину. Взимку косу легше сховати під шапку. Вона захищає волосся від перемерзання. Воно менше січеться і випадає.

Африканські можна не розплітати два місяці. За цей час волосся відростає на 1-2 см.

— Їх любила Клеопатра. З кісками голову можна мити рідше, бо волосся не так швидко жирніє. Дітям заплітаємо з їхнього волосся, щоб не перевантажувати шкіру голови. Коли плету дорослим, використовую нитки, спіралі та джгути. Дреди вже не модні. Востаннє їх робила у квітні. Після них волосся треба відстригти. Розплести нереально.

Волосся має бути не коротше ніж 10 см. Красиво й ефектно виглядають 200 кісок. Оксана бере 6 грн за кіску. У салоні вона обійдеться у $1 — 8 грн.

— Бізнесвумен плетуть коси перед довгими перельотами або на відпочинок. Зачіска невибаглива, не потребує укладки. Африканські жінки їх заплітають, бо в них волосся пухнасте і не відростає довше плечей. У кісках видається здоровіше. За допомогою ниток і джгутів його можна видовжити хоч до п'ят, — запевняє перукар.

Зараз ви читаєте новину «Вісім годин заплітають африканські кіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі