вівторок, 15 січня 2019 00:45

Василь Пришляк мав ниркову недостатність

Справили дев'ятини за кардіологом 89-річним Василем ПРИШЛЯКОМ із Тернополя. Помер від ниркової недостатності. У нього залишилися дочка, зять та онуки.

— Із Василем Дмитровичем разом навчалися в Тернопільському медичному університеті, — каже 79-річний Василь Файфура. — Він був старостою курсу. Гарно вчився, хороший організатор і товариш. На нього можна було покластися, тому мав багато друзів. Був гарним лікарем, мав ступінь кандидата медичних наук.

— Бачилися з Василем Дмитровичем торік, коли відзначали 55-ту річницю закінчення університету, — продовжує Файфура. — Він прийшов до ресторану, де було святкування. З усіма привітався, сфотографувався. Але всередину не заходив, бо не мав сил. На Новий рік дзвонив, щоб привітати зі святом. 14 січня у нього день народження. До ювілею не дожив 10 днів.

Василь Пришляк 25 років був доцентом кафедри госпітальної терапії Тернопільського медуніверситету, курував кардіологічну службу міста. З 2003-го працював кардіологом консультативно-лікувального центру при навчальному закладі. Видав понад 100 наукових праць та посібників для студентів і лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Василь Пришляк мав ниркову недостатність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі