пʼятниця, 06 січня 2017 05:20

"Украла 70 тисяч гривень, які сестра збирала на машину"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Донька Віра вийшла заміж ­після 30 років, — розповідає в листі Лариса Олексіївна з Чернігова. — У шлюбі прожила сім років. Останні три місяці чоловік став агресивний. Не звертає увагу на 5-річного сина. У листопаді зібрав речі й без всякого пояснення пішов із дому. Донька подала на розлучення. Яке майбутнє чекає на неї?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. ­Дістає з конверта весільне фото Віри та її чоловіка Петра. Кладе на знімок праву руку.

— Зять знайшов іншу жінку. Але цей роман добром не закінчиться. Скоро він захоче повернутися в сім'ю. Донька може пробачити й відновити стосунки. Або поєднати свою долю з іншим чоловіком і народити ще одну дитину від нього. Вибір за нею.

"Донька Олена була у шлюбі двічі, — пише Алла Леонідівна із Хмельниччини. — Дітей не має. Весною продала квартиру, а кошти вклала в новобудову. Проживає в селі разом із нами. Будинок по договору мають закінчити у третьому кварталі 2017 року. У листопаді вона вкрала 70 тисяч гривень, які сестра збирала на машину. Потім Лєна пояснила, що її підставили на роботі. Вона стала скритна. Декілька разів я ловила її на брехні. Не розумію, що коїться з дитиною".

На фото Олена в дублянці. Має зелені очі та світло-русе волосся.

— Донька винна гроші впливовим людям. Перевірте, чи є в неї документи на квартиру, яку придбала. Краще заберіть їх. Хай полежать у надійному місці. Скоро Олена зізнається, в чому річ. Їй не можна листуватися з чоловіками, з якими познайомилася в інтернеті. Матиме неприємності. Може закохатися в того, який відбуває термін у в'язниці.

"Син звинувачує мене в тому, що у свої 54 роки холостякує, — пише львів'янка Світлана Григорівна, 71 рік. — Я вийшла заміж у 16, чоловік одружився у 21. У нашій родині ніколи не було людей, які б прожили життя без пари. Тимур мав дівчину. Зустрічалися три роки. ­Хотів її в дружини брати. Але мені сусіди розповіли, вона не з благополучної сім'ї. Батько — злодій, мати любила випити. Відмовила тоді сина з такими людьми родичатися. Він довго на мене дувся. Потім почав з іншою дівчиною дружити. Гарна, заможна. Зустрічалася з Тимуром півроку. Доки не призналася, що іншого з армії чекає. Обидві його дівчини вийшли заміж. В кожної по троє дітей. У сина були жінки. Але нікого більше так не любив, як ту першу Наталку. Я себе гризу на старості, що не дала тоді йому женитися. Живемо удвох. Із ким він після моєї смерті залишиться?"

Вкладає в конверт паспортне фото Тимура. Він у білій сорочці, має карі очі й густі вуса.

— Син дорікає перш за все собі. Бо не пішов за покликом серця й покинув дівчину, яку кохав. Не картайте себе. Він зустрічається із вдовою, яка на 10 років за нього молодша. Ви дошкуляєте, що витрачає на неї гроші. Не хочете невістки, в якої є двоє дітей. Вони не стануть вам тягарем. Годі наступати на ті самі граблі. Дозвольте синові самому вирішувати, кого любити. До літа Тимур почне жити в цивільному шлюбі.

"Життя заставило мене вірити в дива, — розповідає у листі львів'янка Христина Дмитрівна, 49 років. — Я виросла в сирітському будинку. У 18 познайомилася з Романом. За вісім місяців ми побралися. Майже 14 років знімали квартиру. Усі гроші витрачали на оренду. А в квітні 2011-го в чоловіка померла тітка. З чотирьох племінників вона обрала його. Заповіла свою хату й 4 "сотки" городу. У лютому 2014 року чоловіка поранив снайпер на Інститутській. Він чудом вижив. Мав проблеми із зором. Але влітку ­2015-го зробили операцію, і зір вдалося відновити. Донька вийшла заміж. Чотири роки не могла завагітніти. А торік на Покрову дізналася, що цього року я стану бабусею. Та в листопаді зятя звільнили з роботи. Він шокував нас новиною, що підписав контракт і йде в АТО".

— Моліться за зятя. Влітку він повернеться додому живий. Донька народить двійню. Не втрачайте надію відшукати своїх рідних. У Росії знайдете брата й дядька по маминій лінії.

Зараз ви читаєте новину «"Украла 70 тисяч гривень, які сестра збирала на машину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі