вівторок, 28 травня 2013 00:15

Треба визначитися, для чого дитина їде — відпочити, оздоровитися чи вчитися

— Багато спеціалізованих центрів для дітей є в Болгарії, Греції, Туреччині, Німеччині. Зараз ще підтягуються Угорщина, Іспанія та Чорногорія, — каже Галина Мошина, 59 років, директор київського туристичного агентства "Енжелс Тревел".

— Там високий сервіс обслуговування, техніка безпеки. Якщо діти купаються у морі, то є не тільки буйки на воді й вожата на березі, а ще обов'язково чергує рятувальна служба. Ще дуже цікаві та насичені розважальні програми, спеціально наймають аніматорів, — говорить Галина Федорівна.

Два тижні в дитячому таборі в Болгарії коштуватимуть від 3,5 тис. грн, 10 днів у Греції — від 5,5 тис. грн, Угорщині — від 3 тис. грн.

— У ціну входить переліт. Якщо взяти табори такого рівня у нас — із сучасними обладнанням і побутовими умовами, різноманітною пізнавальною програмою, відпочинок обійдеться щонайменше в 12 000 гривень. Подібні є в Криму.

Система харчування у закордонних таборах — "шведський стіл".

— Це дуже подобається дітям, бо є великий вибір страв і дитина бере скільки хоче того, що їй подобається. Годують чотири-п'ять разів на день. Щодо побутових умов, у Болгарії душ і туалет у кожному номері. В Греції діти живуть у двоповерхових котеджах. Багато розваг: фітнес-центри, майданчики для гольфу, верхова їзда, дискозали, ігрові автомати, атракціони. Ще різні гуртки — школа акторського мистецтва, моделей, фотографів та багато іншого. Працюють охорона, медичні служби, психологи та педагоги. Усі пляжі з дрібним чистим піском.

При виборі країни треба визначитися, для чого дитина їде — відпочити, оздоровитися чи вчитися.

— Якщо треба підучити іноземну мову, то обирайте табір із мовними курсами. У Німеччині багато спеціалізованих навчальних центрів. Ціна близько 6,5 тисячі гривень за тиждень. В Угорщині в місті Токай є табір з армійським режимом, де дітей привчають до суворої дисципліни, вчать готувати, прати. В Словаччині в таборі "Союз" проходить гра, як у телешоу "Форт Буаяр".

Для оздоровлення дитину краще відправляти у табір на Адріатичному морі.

— Це Італія, Хорватія, Чорногорія. Середня ціна відпочинку за 10 днів — 3 тисячі гривень.

Якщо дитина не знає іноземної мови, краще вибрати табір у Болгарії, Словаччині або Угорщині.

— Туди їдуть діти із країн колишнього Союзу, тому проблем зі спілкуванням не буде. В інших країнах треба знати хоча б англійську або обирати табір із мовними курсами. Хоча є табори, де працюють перекладачі.

Для виїзду дитини за кордон треба довідка від лікаря. Також нотаріально завірений дозвіл від батьків.

Приймають у закордонний табір без батьків із 7 років.

— Якщо з батьками, то можна і з 1-місячною дитиною їхати. Найкращий варіант за ціною та якістю — Болгарія. Там повністю налагоджена робота центрів під наших дітей, — каже Мошина. — Дорогою дітей супроводжують двоє педагогів — один від української сторони, другий — від табору, куди їдуть. Вони ж відповідають за дитину під час її перебування там. Їхні телефони дають батькам. Вихователям можна дзвонити в будь-який час, і вони мають знати — де дитина, що робить. Крім того, в путівку обов'язково входить страховка.

37 тисяч гривень коштує двотижневий відпочинок у літньому таборі для юних підприємців на французькому гірськолижному курорті Альп Дуез. У вартість закладено переліт, страховку, 3-разове харчування, проживання в двомісних кімнатах із вигодами. Вік відпочивальників — 15-17 років. Дітей вчать, як побудувати та розширити власну справу. Є уроки розвитку продажів та маркетингу. Крім учителів, заняття проводять  керівники компаній та бізнес-експерти. Офіційна мова табору — англійська.

Зараз ви читаєте новину «Треба визначитися, для чого дитина їде — відпочити, оздоровитися чи вчитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі