вівторок, 03 січня 2006 11:53

Спробуй, стань

 

Іноді думаю, як то воно — бути дорослим чоловіком, років так п"ятдесяти. Та так, щоб називали мене Віталієм. Бо Саші, Володі, Юри та Андрії трапляються зовсім різні, а з Віталіями проблема. Серед всіх моїх знайомих їх лише двоє, і вони рівно вдвічі старші за мене.

Перший Віталій колись був нашим сусідом, а потім із сім"єю переїхав у сусідній будинок. Ми бачилися часто — то в них, то в нас вдома. З ним після кількох тостів і зараз можна розмовляти про що завгодно і як завгодно.

Чоловік він чудовий. Хронічно не може казати правду, що не завжди добре для нього і приємно для інших. Але ніколи й не шукає цієї правди у власних монологах, що таки непогано.

У молодості цей Віталій служив розвідником в Німеччині, але зовсім недовго: з кимсь побився, заробив особливу прикмету — шрам, і його відправили назад до СРСР.

Він відповів,
що вже одружений і більше не збирається

Тепер рідкісні печатки в паспорті гарантують йому театр щоразу, як тільки він перетинає кордон або просто проїжджає своєю розбитою машиною повз дорожній патруль. З кожним переїздом його роль стає все цікавішою, але Віталій Васильович того не помічає, бо не звик дивитися на себе збоку.

Я б, мабуть, так не змогла: бути колишнім розвідником і зовсім не пам"ятати німецької мови; не знайти вільного дня, щоб зайнятися машиною, а шукати пригод у дорозі. Зрештою,цілими вечорами за столом щось вигадувати на мої запитання.

На прем"єрі мюзиклу в Київському театрі оперети я шукала знайомства з другим Віталієм. Підійшла і сказала правду, що страшенно люблю те, що він пише, про театр і не тільки. Він відповів, що вже одружений і більше не збирається.

А пару днів тому закинув, що напише: як би все було, якби він був не Віталієм, а дівчиною Юлею. Звісно ж, не написав, бо спробувати стати Юлею не легше, ніж бути Віталієм.

Зараз ви читаєте новину «Спробуй, стань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі