вівторок, 09 липня 2019 06:15

Сергій Ніколаєнко помер після восьмої операції

Автор: www.svoi.city
  Сергій Ніколаєнко мав у Бахмуті на Донеччині магазин будівельних матеріалів. У вересні 2015 року на його місці відкрив культурний простір ”Майстерня”
Сергій Ніколаєнко мав у Бахмуті на Донеччині магазин будівельних матеріалів. У вересні 2015 року на його місці відкрив культурний простір ”Майстерня”

Із 57-річним Сергієм НІКОЛАЄНКОМ попрощалися в місті Бахмут на Донеччині. Із 2012 року чоловік боровся з раком кишківника.

— Щороку видаляли пухлини. Тримали під контролем. Але після восьми операцій організм Сергія виснажився і йому стало гірше. Помирав удома, — розповідає дружина 57-річна Ольга Ніколаєнко.

Сергій Федорович мав у Бахмуті магазин будівельних матеріалів. Там організував пункт збору допомоги для українських військових. Заснував волонтерську групу "Бахмут Український" і громадську організацію "Моя Єдина", які допомагають армії та переселенцям із Донбасу.

У вересні 2015 року на місці колишнього магазину Ніколаєнко з дружиною відкрив культурний простір "Майстерня". Там проводять виставки та презентації, зустрічі з митцями, майстер-класи, влаштовують кінопокази та розваги для дітей.

— Після операцій Сергій відлежувався вдома. Потім повертався до громадської роботи. Йому подобалося спілкуватися з молоддю. Це його підтримувало, було другим життям, — додає Ольга Ніколаєнко. — Після того як армії почало допомагати багато волонтерів і ситуація стабілізувалася, ми з Сергієм вирішили відкрити "Майстерню". Зрозуміли, що наступний крок — це виховання активної молоді, яка цікавилася б культурним розвитком країни.

У Сергія Ніколаєнка залишилися донька, син і троє внуків.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Ніколаєнко помер після восьмої операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі