четвер, 30 квітня 2020 05:05

Похорон Костянтина Могилевського був закритий

20 квітня в Ірпені на Київщині помер художник 67-річний Костянтин МОГИЛЕВСЬКИЙ. Останні роки хворів.

— Костянтин родом з Луганська. Там керував художнім училищем. Коли переїхав, працював учителем образотворчого мистецтва в Ірпінській школі художнього профілю №1. Створив свою студію, — говорить голова Інвестиційної ради Ірпеня 38-річний Володимир Карплюк. — Ми обов'язково вшануємо його пам'ять. Як художник він багато вклав у розвиток культури Ірпеня.

Костянтин Могилевський був доцентом кафедри монументально-декоративного й сакрального мистецтва Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. Його картини зберігаються в українських музеях і приватних колекціях в Угорщині, Польщі, Австрії, Хорватії, Німеччині, Швейцарії, США, Росії.

— У жовтні 2015-го Костянтин Вікторович зайшов до нас і запропонував зробити виставку його робіт. Її бачили не лише в українських містах, а й у Європі — Угорщині, Болгарії, Хорватії. Ми погодилися. Це були натюрморти, пейзажі та портрети, — розповідає Олена Плаксіна з Ірпінського історико-краєзнавчого музею. — Костянтин Вікторович був вправний у станковому живописі. Також робив мозаїку, розпис. Його вітражі прикрашають храми й адміністративні будівлі.

Похорон Костянтина Могилевського був закритий. Прийшли лише рідні.

Зараз ви читаєте новину «Похорон Костянтина Могилевського був закритий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі