вівторок, 20 грудня 2016 06:20

Племінник Бандери підготував 19 майстрів спорту

Справили сороковини за 87-річним Тарасом Бандерою з міста Борислав на Львівщині. Його батько Йосип був братом провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Тарас Бандера до пенсії працював інженером на підприємстві "Хлорпроект". Дітей не мав, був неодружений. Перед смертю його доглядали родичі.

— Раніше жив із матір'ю, — розповідає історик-краєзнавець Роман Тарнавський. — Вона прискіпливо обирала невістку. Тому Тарас так і не знайшов пари. Був мовчазний, про особисте не розповідав нікому. Про дядька говорив лише в родинному колі. Його поховали поряд із мамою.

2009 року Тарасові Бандері дали звання Почесного громадянина міста. Став майстром спорту зі стрільби з лука.

— У Бориславі створив школу лучників. Туди спортсмени з усього Союзу з'їжджалися на змагання. Підготував 19 майстрів спорту. Тарас Йосипович хотів, щоб його знали як талановитого спортсмена. А не нащадка відомого діяча, — говорить вихованець Бандери, майстер спорту міжнародного класу Любомир Стрільбицький, 67 років. — Тренував мене 14 років. Любив дітей. О 17:00 приходив із роботи. А на 17:30 вже поспішав до школярів на заняття зі стрільби з лука. Мама швидко давала йому зупи (супу. — ГПУ). Як не встигала, то міг і не їсти. Але до учнів не запізнювався. Слухав французьку музику, популярну в 1960-х роках. Носив джинси, американські рябі сорочки та кросівки.

Зараз ви читаєте новину «Племінник Бандери підготував 19 майстрів спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі