середа, 04 січня 2017 05:45

Микита Яровий загинув за місяць до вінчання

Автор: ФОТО З САЙТА www.umoloda.kiev.ua
  Микита Яровий із селища Меліоративне Новомосковського району на Дніпропетровщині пішов на війну у квітні 2016 року. Підписав контракт зі Збройними силами
Микита Яровий із селища Меліоративне Новомосковського району на Дніпропетровщині пішов на війну у квітні 2016 року. Підписав контракт зі Збройними силами

21-річний Микита Яровий із селища Меліоративне Новомосковського району на Дніпропетровщині загинув 18 грудня на Світлодарській дузі в Бахмутському районі Донецької області. Мав позивний "Шайтан". Побратими не могли винести його з поля бою через обстріли. Тіло сепаратисти передали українським військовим за тиждень.

Микита Яровий закінчив Новомосковський колегіум №11. Вступив до Академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові.

— Військовим Микита хотів стати з дев'ятого класу. Один із його вчителів казав, якщо хлопець і вступить до академії, то вилетить. Микита довів зворотне. Став одним із найкращих молодих офіцерів, — розповідає волонтер Ян Осока.

Закінчив академію за прискореним курсом. Підписав контракт зі Збройними силами. У квітні 2016 року пішов на війну.

— Ще кілька днів тому розмовляв із ним. Домовлялись про його вінчання у львівському Гарнізонному храмі 20 січня, — каже військовий капелан, отець Степан Сус. — Запис у щоденнику храму не стерли. У цей день будемо за нього молитися. Микита любив життя і вмів співати про життя. Завжди був із гітарою, мав багато друзів.

У Микити Ярового залишилися наречена, мати й молодший брат.

Ірина ЛЕВИЦЬКА

Коротко

19 грудня в Москві помер російський актор 71-річний Олександр Яковлєв. Хворів на рак. Став популярним завдяки ролі штабс-капітана — організатора нападу на поїзд — у фільмі "Свій серед чужих, чужий серед своїх" режисера Микити Михалкова. Яковлєв зіграв 119 ролей. Його останньою роботою став серіал "Чужа війна", знятий 2014-го.

На фермі знайшли мертвим чеського безхатька 60-річного Людвіка Долезала, відомого як "найбрудніший в Європі". Чоловік страждав на психічний розлад. Любив палити речі і спати в попелі. Через це був чорний із голови до п'ят. Чеський уряд видавав Долезалу 90 євро допомоги на місяць — 2,5 тис. грн, а також щотижневі продовольчі набори. Людвік мав хворі легені, але палити не кидав. Купував пачку цигарок на день.

104 роки прожила французька співачка Лео Маржан. Померла 18 грудня від серцевого нападу в місті Барбізон у Франції. Була відомою виконавицею в 1940-х. У період німецької окупації активно виступала перед фашистськими офіцерами. За це після війни її засудили. Продовжувати кар'єру артистка не змогла. Вийшла заміж. Після весілля допомагала чоловікові розводити коней. У Маржан залишився син Філіп де Ладусет.

Зараз ви читаєте новину «Микита Яровий загинув за місяць до вінчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі