пʼятниця, 06 квітня 2012 00:15

На зустріч із Пугачовою прийшли 98 людей

Автор: фото: АНДРІЙ ШМАТОВ
  Олександр Кривоносов, помічник ректора Київського університету ”Україна”, у своєму кабінеті показує боксерські рукавички, подаровані чемпіонами світу Володимиром і Віталієм Кличками. Ззаду на стіні висять фотографії Віталія Кличка зі співачкою Русланою Лижичко, плавчихи Яни Клочкової, французького актора П’єра Рішара та російської співачки  Алли Пугачової
Олександр Кривоносов, помічник ректора Київського університету ”Україна”, у своєму кабінеті показує боксерські рукавички, подаровані чемпіонами світу Володимиром і Віталієм Кличками. Ззаду на стіні висять фотографії Віталія Кличка зі співачкою Русланою Лижичко, плавчихи Яни Клочкової, французького актора П’єра Рішара та російської співачки Алли Пугачової

— Аллі Пугачовій за один концерт платять 30 тисяч доларів, а в нас вона безкоштовно виступала, — каже помічник ректора університету "Україна" 55-річний Олександр Кривоносов. На його запрошення в університеті побували співачки Алла Пугачова, Людмила Гурченко, Мірей Матьє, актори Ада Роговцева і Сергій Безруков.

Кабінет Олександра Кривоносова на восьмому поверсі. Усі стіни завішані фотографіями знаменитостей. На поличці лежить м'яч від Андрія Шевченка. На цвяху біля вхідних дверей висять боксерські рукавички, подаровані братами Кличками.

— Половину блокнота виділив під телефони артистів, — Олександр гортає червоний записник. — Маю номери Роговцевої, Меньшикова, Кобзона, Михалкова, Кравчука, Ющенка, Януковича. Коли став помічником ректора, організував клуб "Обличчям до обличчя" і почав запрошувати знаменитостей.

Найбільший фурор викликала зустріч із Сергієм Безруковим. Прийшли вдвічі більше людей, ніж може вмістити зала. Студенти залазили через вікна, а професори сиділи на підлозі. Із Людмилою Гурченко зустрічалися за чотири місяці до її смерті. Подарував їй унікальний букет із бамбука, троянд, ірисів і чорнобривців. Коли вручав, пояснював символіку кожної квітки. Вона ахнула: "Мені мільйони букетів за все життя подарували, але ніхто не говорив так, як ви". Коли до Києва приїздив П'єр Рішар, пили з ним вино з його заводу.

Алла Пугачова відвідала університет 2007-го. Олександр подарував їй вазу ручної роботи.

— Із Пугачовою познайомився, коли ще був курсантом Львівського військового училища. Тоді брав участь у всесоюзному конкурсі талантів, журі якого очолювала Пугачова. Отримав друге місце. Примадонна мені сказала: "Не знаю, як у вас складеться доля військового. А от кар'єра співака склалася б непогано". До університету запросив її під час триденних гастролей Раймонда Паулса в Києві. Пообіцяла: "Якщо буде вікно, заїду". Ніхто не вірив, що сама Алла Борисівна завітає, тому прийшли лише 98 людей.

Олександр дістає фотографію з патріархом Кирилом.

— Зустрічався з ним кілька років тому в готелі "Київ". Там був присутній Віктор Янукович, тоді ще прем'єр-міністр. З Януковичем патріарх говорив 3 хвилини, а зі мною — 11. Потім до мене підійшов помічник Януковича: "А хто ви такий, що він із вами так довго говорив?". Я відповів: "Певно, розмова зі мною для його святості була приємнішою, ніж із Віктором Федоровичем".

На потилиці Олександра витатуюване сонце.

— Моє справжнє ім'я — Паат Джоєв. Мій батько — осетин, мати — росіянка. Вони загинули через аварію на військовій станції, коли мені було 8 місяців. Мій прийомний батько приїхав у складі урядової комісії на місце аварії. Із дружиною вирішив мене усиновити. Щоб уникнути пліток, усі разом переїхали до Польщі. Про своє усиновлення дізнався в 21 рік. Влаштував тоді скандал. Два роки не приїздив додому. Батько мене так і не простив. Приїхав за 2 години до його смерті, він мені сказав: "Люблю тебе, як сина. Але простити не можу".

Зараз ви читаєте новину «На зустріч із Пугачовою прийшли 98 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі