пʼятниця, 19 травня 2017 05:45

Леонідові Кравчуку прооперували серце

Екс-президенту України 83-річному Леонідові Кравчуку зробили безкровну операцію на серці. 16 травня її провели в київській лікарні "Центр серця". Зараз почувається добре.

Кравчуку поставити чотири стенти — циліндричні конструкції для нормалізації кровообігу.

— Інформація про мій поганий стан перебільшена. Лікарі спеціальною апаратурою через артерію на руці заходять до серця, прибираючи бляшки, і ставлять там стенти. Поставили — і все, я ходжу. Не було наркозу. Я бачив на екранах, як це все відбувається на судинах, — каже Леонід Макарович.

До цього на самопочуття не скаржився. На плановому огляді в лікарні "Феофанія" йому порадили перевірити серце. У судинах виявили бляшки.

Леонід Макарович із дружиною живуть у Кончі-Заспі під Києвом. Мають сина 56-річного Олександра. Він займається сільськогосподарським бізнесом. Кравчук тримає вівчарку Жака і дворнягу Марту. Очолює громадську організацію "Рух за Україну в НАТО". Президент товариства "Україна — Китай" і фонду "Перспективна Україна".

Після окупації Криму запропонував ізолювати Росію й припинити переговори з бойовиками. Критикував переговорний процес у Мінському форматі через неефективність.

Зараз ви читаєте новину «Леонідові Кравчуку прооперували серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі