вівторок, 11 липня 2017 06:25

Корейські пиріжки готує доброволець із Росії

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Відвідувачі прийшли на відкриття кафе корейської кухні ”Пян-Се бар” у Києві. У ньому продають парові пиріжки від 25 гривень
Відвідувачі прийшли на відкриття кафе корейської кухні ”Пян-Се бар” у Києві. У ньому продають парові пиріжки від 25 гривень

— В моем родном городе Владивостоке пирожок пян-се — как чебуреки или шаурма. На каждом углу стоит бабка и продает их, — розповідає росіянин 28-річний Ілля Богданов. Служив добровольцем у зоні АТО. 6 липня запросив на вечірку до відкриття свого закладу корейської кухні "Пян-Се бар" на столичному Подолі. Родзинка меню — паровий пиріжок пян-се.

— У нас офіційне відкриття, а води немає. Всі послухають музику, поїдять, вип'ють, а потім туалет шукатимуть. Воду перекрили на всьому Подолі, — говорить Ілля. Одягнений у темно-синій светр і сірі шорти. Іде до магазину купувати воду в пляшках.

— З 14 років я чекав революції в Росії. А вона сталася в Україні, — продовжує чоловік. — Підтримував Революцію гідності. Коли почалася війна на Донбасі, всі мої друзі поїхали в Донецьк і Луганськ воювати на стороні бойовиків. А я зібрав рюкзак і вирушив добровольцем в українську армію.

У Росії Ілля служив у Федеральній службі безпеки. Працював прикордонником. Зараз у РФ щодо нього відкрито три кримінальні справи. Чоловік відмовився від російського громадянства, отримав українське.

— У Владивостоці залишилася мама. Із нею спілкуватися важко. Вона — звичайна обивателька, яка вірить владі, — каже Богданов. — Коли зібрався до України, сказала: "У тебя же прадед из Киевской губернии был. Мы тебе не говорили, а вот как вышло".

Після війни був кур'єром жіночого одягу, працював на автомийці, вів блог у мережі. Завжди думав про власну справу.

Якось все набридло. Поїхав у Амстердам до подруги. Пробув там чотири дні, встиг пережити культурний шок. Після повернення зрозумів — буду ліпити корейські пиріжки пян-се, на яких виріс. Друг-кухар їх теж готує. Знайшли інвестора. Тепер маємо заклад на 100 квадратних метрів. Хоча спочатку розраховували на 15.

У закладі голосно грає музика. Відвідувачам розносять прямокутні тарілки з білим пиріжком і червоним соусом. Один коштує від 25 грн. До страви подають дерев'яні палички.

— Пян-се — пиріжок із білого парового тіста. Зверху обов'язково має бути косичка. Усередині дрібно порубана свинина й телятина, капуста. У Владивостоці більше останньої, тому з пиріжком в автобус не зайдеш — запах огидний. Удома їх майже не готують, бо капусту кімчі треба вимочувати три доби. Як і всі страви східної кухні, пян-се трохи гострий через спеції. Маємо авторський варіант пиріжка з креветками та шпинатом.

Заклад прикрасили зображеннями північнокорейського очільника Кім Чен Ина. Його портрет стилізували під ге­роїв фантастичних фільмів і мультиків.

— Так знущаємося над диктатором, — сміється Ілля. — У кутку ще маємо прапор Південної Кореї. Він із цупкої тканини, прикріплений на довгий металевий стержень. Його продавала жінка в мережі. Сторгувався за тисячу гривень. Запитав, де взяла, — не зізналася. Гадаю, вкрала в посольстві, бо експонат — унікальний.

Зараз ви читаєте новину «Корейські пиріжки готує доброволець із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі