четвер, 07 березня 2013 05:45

"Хочеш їсти — пий воду, дуже хочеш їсти — лягай спати"

— Мінус похудання для мене в тому, що мерзнути почала. Як поїхали з сім'єю на море, то я довше 5 хвилин у воді не могла витримати. Уночі всі сплять роздіті, а я двома одіялами накриваюся. Раз на пляж в шкарпетках пішла, бо холодно. Чоловік каже, що людей розлякую, — сміється тернополянка 40-річна Оксана Наумчук.

Позаторік вона важила 130 кг. Схудла більш як наполовину, зараз має 62 кг.

— Знайомі не впізнають. Я на ринку іграшки продаю, то постійні клієнти підходять, розглядаються: тут така жіночка продавала. Спочатку ще пояснювала, що то я і є. Фото показувала. А тепер нічого не кажу — змучилася. Та старі фотографії з собою мушу носити. Раз у поліклініці не хотіли довідку для дочки мені дати. Кажуть: хай мама прийде, — дістає із сумки паспорт та показує першу сторінку. Там на фото повнощока білявка. — Правда, не подібна? То ж зовсім інша людина була.

Оксана Михайлівна зустрічає біля під'їзду свого будинку  — новобудови в мікрорайоні Сонячний. Ліфта не викликаємо, до квартири на шостому поверсі піднімаємося сходами. У вітальні на столику біля дивана пляшка лікеру, відкрита коробка цукерок. Там бракує трьох штук.

— Позавчора день народження святкувала — 40 років. Цукерки так і лежать. Їх не хочеться. То вони зі мною таке зробили. Для гостей готувала все як положено — почті всі салати з майонезом, картопля фарширована, голубці, налисники з м'ясом, бульйон, м'ясне. Я можу попробувати на смак, як готую, а тоді випльовую. Знаю, що мені такого не можна.

Господиня розкладає на столі старі сімейні фотографії. На них вона в тілі, має одяг вільного крою. Син, дочка й чоловік також повнуваті.

— Заради дочки і почала худати. Аліні гормонами нирки пролікували в 6 років, відтоді почала набирати вагу. У школі її грубою називали, вона туда ходити не хотіла. З уроків додому поверталася і лягала спати, нікуда не виходила. Носила балахони, як для бабусь. Але я спочатку сліпа була. Чоловік, мама казали, щоб робила шось із нею. А мені вона нормальною виглядала. У 12 років у неї місячні пропали. На телевізорі показало, що на яєчниках чотири чи п'ять кіст. Пішли з нею до ендокринолога, там вона роздягнулася, стала на ваги, і я прозріла — моя дитина мала 126 кілограмів.

Лікарі сказали сісти на дієту.

— Дочка до того вже пробувала худати. Їла гречку з кефіром, але зірвалася. Я взагалі 21 день на воді сиділа, — похудала на 6 кілограмів, а потім наїла 16. Згадала, що в газеті читала про систему дієтолога Володимира Міркіна. Зв'язалася з його представником у Києві, потім до нього в Москву дзвонила. Що їсти, надиктував. Ми почали дієту 28 березня — за тиждень до Паски.

Через день пили лише літру кефіру та літру води на добу. В інший день можна було з'їсти 300 грамів м'яса, 130 грамів салату на обід, 250 грамів першого без картоплі, 200-300 грамів фруктів, 50 грамів хліба. Заборонено всі гарніри та солодке, майонез, сирокопчені ковбаси.

— До того я в 11-й годині лягала дивитися серіал, брала торбу цукерок і за одну серію півторби з'їдала. За ніч випивала пляшку чері чи коли. Торти з кремом були моєю слабкістю. То все стало заборонено. Правило було таке: хочеш їсти — пий воду, дуже хочеш їсти — лягай спати.

За перший місяць мати схудла на 16 кг, дочка — на 11.

— Я казала, що Аліна шось під'їдає, бо менше скинула. Спочатку бігала за нею по хаті. Тільки холодильник відкрився, я вже зриваюся дивитися, щоб шось не хапнула. Прийшли в супермаркет, дочка тягне в м'ясний відділ. Каже: "Дивись, мамо, отак виглядають 4 кілограми сала. А я вже 11 скинула". Після того я поняла, що вона з дієти не зірветься.

Оксана одягнута у вузькі джинси та темно-вишневу блузу. Накидає стару куртку.

— Це ж ужас, — обкручує вбрання двічі навкруг себе. — У мене живіт був до колін. А тепер тішуся, що ніде шкіри висячої не лишилося.

Кількадесят людей переписали в Наумчук режим дієти.

— Одну сусідку недавно питаю, чи сіла вже. Відказує, що ше чекає, бо скоро в чоловіка день народження. Точно знаю — вона вже і не сяде. Син і чоловік також до тої дієти не готові, а я не переконую.

Дочка і мати продовжують худнути.

— У дочки місячні відновилися, кісти пропали. Зараз дома її не видно, зустрічається з хлопцем. Має ріст 173 сантиметри, важить 65 кілограмів. Хоче до 55  скинути.

Зараз ви читаєте новину «"Хочеш їсти — пий воду, дуже хочеш їсти — лягай спати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі