четвер, 26 січня 2012 08:44

Дружина Георгія Делієва померла від інсульту

Автор: фото з сайта www.dumskaya.net
  Лариса Делієва працювала архітектором, малювала картини
Лариса Делієва працювала архітектором, малювала картини

24 січня в Одесі поховали Ларису Делієву, дружину художнього керівника комік-трупи "Маски" 52-річного Георгія Делієва. Вона померла 22 січня на 50-му році від інсульту.

— Георгій із Ларисою познайомилися наприкінці 1970-х, — розповідає знайома Делієва. Імені просить не називати. — Разом навчалися в Одеському інженерно-будівельному інституті на архітектурному факультеті. Георгій закохався в неї з першого погляду. Лариса вчилася на "відмінно", була старостою групи. За нею половина курсу упадала. Вона працювала архітектором, малювала картини. Багато речей у квартирі робила своїми руками. Якось я прийшла до них у гості, а посеред вітальні стоїть диван із мішковини, набитий соломою. Лариса за ніч його пошила.

— З родиною Делієвих я познайомився 2008-го, коли проводив рок-тур до 1200-річчя хрещення Русі, — говорить 50-річний Євген Максименко із селища Курилівка Петриківського району Дніпропетровщини. Він священик Української православної церкви Московського патріархату. — Через рік Лариса і Георгій обвінчалися. Вони були схожі на молодят, світилися від щастя.

Востаннє Євген Максименко бачив Ларису Делієву на Різдво.

— Вони приїхали на службу. Лариса причастилася і висповідалася. Георгій подарував мені збірку Роберта Бернса англійською мовою. Лариса спитала, нащо мені ті вірші. Відповів, що перекладатиму. Сіли з нею погортати книжку. Так захопилися, що майже всю і прочитали. Вже тоді Лариса недобре почувалася, але приховувала це. Через тиждень її забрали до лікарні. Бачився з Георгієм 18 січня. Лариса почувалася чудово. А через кілька днів померла. Перед похороном Делієв сказав: "Мені важко буде міняти свої звички. Завжди знав, що позаду є міцний тил, а тепер його немає. Більше ніхто не варитиме такого смачного борщу, як Лариса". Коли з матушкою приїжджали до них у гості, Лариса завжди накривала щедрий стіл. Моя дружина часто брала в неї рецепти.

24 січня у столичній галереї "Атрибут" мала відкритися виставка картин артиста. Її перенесли на невизначений час.

— Невідомо, як поводитиметься Георгій після втрати, — кажуть у прес-службі артиста. — Він може забути про творчість або ж почати активно малювати.

У Делієва є донька 29-річна Яна. Працює актрисою в театрі "Кабаре Буффон", має диплом психолога.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Георгія Делієва померла від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі