вівторок, 24 січня 2017 05:30

Черницю Василісу Медвідь убила послушниця

Автор: ФОТО З САЙТА www.church.by
  Василіса Медвідь 2004 року стала настоятелькою Свято-Ксенієвського жіночого монастиря в білоруському селі Барань
Василіса Медвідь 2004 року стала настоятелькою Свято-Ксенієвського жіночого монастиря в білоруському селі Барань

13 січня справили дев'ятини за 67-річною Василісою Медвідь, настоятелькою Свято-Ксенієвського монастиря в селі Барань Борисівського району Мінської області, Білорусь. У ніч на 6 січня її зарізала 29-річна жінка з Казахстану, послушниця того ж монастиря.

— Матінка Василіса вбита. На неї напала одна з болящих послушниць, яких багато в монастирі, — розповів отець Сергій Лепін із Білоруської православної церкви. — Цю жінку тут поселили тимчасово — хотіли допомогти їй у складних життєвих обставинах. Напередодні трагедії в паломниці був психічний розлад. Її затримали.

Ігуменя Василіса Медвідь народилася в Україні. Після закінчення історичного факультету Чернігівського педінституту працювала вчителькою в школі.

Переїхала до Білорусії. 2001 року пішла послушницею в Свято-Єлисаветинський жіночий монастир. Прийняла чернечий постриг. Із 2004 року стала настоятелькою Свято-Ксенієвського жіночого монастиря.

Поховали ігуменю Василісу 8 січня поряд із монастирем.

Зараз ви читаєте новину «Черницю Василісу Медвідь убила послушниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі