пʼятниця, 26 липня 2013 00:00

Майбутній король Великої Британії важить 3,8 кілограма

Автор: фото: REUTERS
  Герцогиня Кейт і принц Вільям виходять із лікарні святої Марії в Лондоні
Герцогиня Кейт і принц Вільям виходять із лікарні святої Марії в Лондоні

Британці від понеділка святкують народження спадкоємця престолу у родині принца Вільяма та його дружини, герцогині Кембриджської Кейт. Їм обом 31 рік. Хлопчик завважки 3,8 кг з'явився на світ 22 липня о 16.24 у лікарні Святої Марії в Лондоні. Документ про це, із підписом королівського гінеколога, вивісили перед Букінгемським палацом.

На честь немовляти стріляли з гармати. У Вестмінстерському абатстві, головному храмі країни, вдарили у дзвони.

У понеділок принц Вільям о шостій ранку привіз дружину до лікарні, де народився й він. Пологи тривали 8 год. Увесь час принц був поряд із Кейт. За чутками, оренда палати герцогині, з окремим туалетом, ванною кімнатою й доступом в інтернет, обійшлася в 10 тис. фунтів стерлінгів, це понад 122 тис. грн. Із меблів там — спеціальне крісло, дитяче ліжечко, диван та телевізор.

Задовго до пологів букмекерські контори приймали ставки на стать та ім'я дитини. Коли перше стало відомо, рекламні білборди й електронні табло столиці засвітилися синіми написами "Це хлопчик!".

За добу Кейт і Вільям вийшли з центральних дверей лікарні до людей. Мати тримала сина, загорнутого в біле покривальце. Всі могли побачити обличчя новонародженого. Герцогиня була вдягнена у простору синю в білу крапку сукню до колін. Батьки всміхалися. Кейт передала немовля чоловікові, розповіла, що він поміняв малому першого підгузка.

— У нього сильні легені й волосся на голові більше, ніж у мене, — говорить принц, тримаючи сина на руках. — Він великий хлопчик і досить важкий.

Перукарка Вільяма принесла дитяче автокрісло. Принц посадив родину в позашляховик "Рейндж Ровер" і повіз додому, до Кенсінгтонського палацу. Туди навідати правнука прибула королева 87-річна Єлизавета ІІ.

Хлопчика назвали Джорджем Олександром Луї. Він — третій претендент у черзі на трон Великої Британії після діда, принца Чарльза, та батька. Як і Вільям, він буде герцогом Кембриджським і до нього звертатимуться "ваша королівська високосте".

— 22 липня був повний місяць, — говорить астролог 46-річна Олена Максимова. — Дитина, яка народилася в цей час, матиме слабке здоров'я. Але Сонце переходило у фазу Лева — це королівський знак.

Зараз ви читаєте новину «Майбутній король Великої Британії важить 3,8 кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі