понеділок, 20 березня 2006 17:27

"Бик підняв Юру на роги"

  Юля Міщенко (ліворуч), стиліст Марина Борщевська (праворуч) і троє переможців пісенного конкурсу ”Шанс” Наталя Валевська, Віталій Козловський (сидить ліворуч) і Олександр Вудський на іграх патріотів
Юля Міщенко (ліворуч), стиліст Марина Борщевська (праворуч) і троє переможців пісенного конкурсу ”Шанс” Наталя Валевська, Віталій Козловський (сидить ліворуч) і Олександр Вудський на іграх патріотів

Біля південно-східного узбережжя Африки — на острові Реюньйон в Індійському океані — завершилася гра "Ігри патріотів", яку транслює один з українських телеканалів. У цих змаганнях зазвичай беруть участь українці, росіяни, французи та китайці.

З Києва до Реюньйону вирушило 98 учасників. Честь України захищали співак Олександр Пономарьов, актори Борис Барський та Наталя Делієва із "Масок-шоу", гурт "Брати Карамазови", дует "Алібі", модельєри Діана Дорожкіна та Марина Борщевська... 22-річний богатир Сергій Конюшок був улюбленцем француженок: демонструючи гору м"язів, "містер Мускул" примудрявся жартувати по-французьки.

Аби поїхати на острів, ведучий Павло Костіцин рік учив українську мову, з якою мав проблеми, і посилено займався у тренажерному залі. Із собою взяв 12 костюмів, щоб бути елегантнішим за іноземних колег.

Віп-персони не везли із собою концертних нарядів: організатори поставили жорсткі умови — жива вага "зірки" плюс 6 кг речей. Обов"язково слід було мати захисні креми від комах і сонця.

Солістка гурту "Таліта Кум" Юлія Міщенко, 32 роки, показує "ГПУ" у комп"ютері знімки, які зробила на Реюньйоні.

— Пісок там чорний, а не білий. Банани й кокоси можна рвати з дерев, усюди пальми й кактуси. На острові є діючий вулкан Пітон де ля Фурнез, а в океан треба спускатися по застиглій лаві. Останнього дня довелося пережити тайфун. Частину людей евакуювали. П"ять годин ми сиділи в аеропорту — чекали вильоту.

Коли летіли на острів, організатори повідомили, що там поширена мало вивчена тропічна хвороба чикунгунья, — Юля емоційно жестикулює. — Щеплень проти неї немає, зате є смертельні випадки. Я підписала папери, що телеканал не несе відповідальності за моє життя.

Вона зручно всідається у шкіряному дивані.

— У маленьких крамничках дівчата купували реюньйонські сандалії, по 15 євро за пару, — продовжує. — У темному й геть занедбаному магазинчику ми бачили бюсти Шуберта й Ліста. А в китайському — знайшли горнятка з гороскопом... по-російськи. Постачальник переплутав ящики. Бідний продавець-китаєць не знав, що робити в Індійському океані з російськими чашками.

Живуть на допомогу по безробіттю — 1300 євро на місяць

Юля акуратно надпиває каву.

— Реюньйон належить Франції, але на острові є африканці, китайці, індуси. Живуть здебільшого на допомогу по безробіттю — 1300 євро на місяць. За дві тисячі можна придбати потримане авто, а за 60 — маленьку віллу на березі океану. Там багато парижан. Може, я й сама, коли вийду на пенсію, переїду на острів, писатиму там книги, — гарною літературною мовою продовжує Юля.

На острові я здружилася з індускою. Барський попросив для мене  цяточку на лоб, — тицяє собі в чоло пальцем. — То вона принесла цілий набір, сказала — мені личить!

Юля зізнається, що спеціально до змагань не готувалася — лише робила вранці зарядку.

— Наталя Делієва травмувала коліно й до кінця змагань кульгала. А одна китаянка замість стрибнути в басейн впала на асфальт і мало не померла, — перераховує прикрощі. — Тоді Наш Костя Стогній відмовився збивати боксерськими грушами дівчат у воду. Через це ми в цьому конкурсі не виграли. Тренер Олександр Базелецький потім пояснював, що у змаганнях не можна бути джентльменом.

Найстрашніше було з биками, — важко зітхає Юля. — Коли звір підняв нашого Юру Кота на роги, той підтягнувся до огорожі... й раптом почав чухати тварину за вухом. Бик стоїть, кайфує. Юра потім пояснив, що це була така хитра тактика...

Місцевим ми сподобалися, — втішено каже Юля на прощання. — Вони ходили за нами, просили синьо-жовті футболки й малювали собі на лобі українські герби.

Зараз ви читаєте новину «"Бик підняв Юру на роги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі