вівторок, 29 листопада 2016 05:40

"Якщо в тебе не буде проблем із законом і татуювань, ми тебе всиновимо"

Автор: ФОТО З САЙТА www.ldnews.com
  Артур Самарін із Нової Каховки на Херсонщині жив у США під вигаданим іменем. Зустрічався з неповнолітньою дівчиною
Артур Самарін із Нової Каховки на Херсонщині жив у США під вигаданим іменем. Зустрічався з неповнолітньою дівчиною

— Він показав нам свої шрами, був увесь порізаний. Сказав, що це йому таке зробили на вулиці. Говорив, що батька не знав, а мама покинула, як мав 9 років. Що не мав документів і житла. Співав і збирав гроші, щоб дістатися Америки. У нас була усна домовленість: якщо ти будеш хорошим громадянином, у тебе не буде проблем із законом, не буде татуювань — ми тебе всиновимо. І Артур вірив, що так і буде, — розповідала Стефані Поттс, названа матір 24-річного Артура Самаріна.

Наприкінці лютого ­чоловіка арештували в США. Засудили на 23 місяці позбавлення волі. Артур жив у країні з підробними документами на ім'я Ешера Поттса. Видавав себе за школяра і мав стосунки з 15-річною.

Самарін родом із Херсонщини. Приїхав до Штатів у 19 років за програмою "Ворк енд тревел". Вона дозволяє студентам різних країн на літніх ­канікулах працювати і подорожувати в США. Залишився нелегально. Пішов до школи в містечку Гаррисберг у штаті Пенсильванія. Був найкращим учнем. Вступив на курси юних пілотів. Став кадетом поліцейської академії для юнаків і громадським активістом.

Поттси до появи Артура жили в притулку, ­отримували талони на їжу. Допомоги по безробіттю не мали. Потім раптом купили нове помешкання, де в Самаріна була своя ­кімната. Подарували йому на "17-річчя" машину. Згодом самі донесли на нього в ФБР.

— Він увесь час говорив про зброю, про якийсь центр підготовки офіцерів, про військові рушниці М-16. Потім став зачинятися в кімнаті і лаятися. Раніше цього не робив, — додає Стефані Поттс. — Розмовляв із кимось російською. Я почала боятися, що він мене поб'є. Ми подзвонили імміграційному юристові. Вона порадила найняти адвоката. Саме адвокат повідомив про Ешера в ФБР.

Сусіди приходили на суди, щоб підтримати Артура. Розповідали, що Поттси мали його за раба. Часто били та знущалися, тому до них неодноразово приїздила поліція.

Рідні батьки Самаріна розлучені. ­Артур із матір'ю мешкав у Новій Каховці. ­Вступив до ­Херсонського державного університету, де працює батько.

— Андрій Миколайович —заступник декана історичного факультету, — каже колега, не називається. — Йому ця ситуація неприємна. Він уникає розмов. Від допомоги відмовляється. Тому подробиць не знаємо. Раніше хлопець навчався на нашому факультеті. Був досить успішний, гарно знав англійську мову. Проте відрахували за прогули. Зараз, якби він хотів поновитися — взяли б. Добре, що нарешті повернеться додому.

Окрім в'язничного терміну, Артур має сплатити $44 тис. штрафу. Сім років буде під наглядом. Потім його депортують. Самарін не збирається оскаржувати рішення суду. Казав, що хоче додому в Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо в тебе не буде проблем із законом і татуювань, ми тебе всиновимо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі