вівторок, 01 серпня 2017 20:56

Сутенер вимагав 30 євро за знімок

– У Барселону вирішили поїхати, бо туди найбільше бюджетних пропозицій від авіакомпаній, – розповідає економіст 37-річний Еван Колі з Лондона. У червні чотири дні з дружиною відпочивав у Барселоні. – Вибирали між Італією й Іспанією. До Рима було три зручних рейси, в Мілан – один, у Мадрид – два, а в Барселону – п'ять.

Екскурсійний супровід не замовляли. Купили три путівники. Почали з екскурсії автобусом. Вона стартує з площі Каталонії. Можна купити абонемент на день, два або три. Автобуси об'їжджають основні пам'ятки. Кудись можна повернутися раз чи й двічі. Хочете – вийшли на будь-якій зупинці, погуляли, сіли в наступний автобус. За три дні ми так робили вісім разів.

Найвідоміша пам'ятка Барселони – собор Святої Родини – Sagrada de Familia. Його зводять із 1882 року. Архітектор Антоніо Гауді загинув і не залишив повного креслення проекту. Кілька разів будівництво зупиняли – опори не витримували навантаження. За допомогою комп'ютерних розрахунків знайшли, як обійти проблемні місця. Обіцяють завершити ­2026-го. Квиток коштує 20 євро. Черга до собору – години на півтори. Всередині роздивитися заважають будівельники. Брат дізнався, що по неділях там служать месу. Каже, людей небагато.

Автор: smartertravel.com
  Собор Саграда Фамілія зводять на пожертви і кошти католицької громади. У 1990-х міська влада закликала припинити спорудження через складність і дорожнечу. Меценати звернулися до них з проханням дозволити фінансувати проект. Будівництво просувається повільно, бо доводиться виготовляти й додатково обробляти кам’яні блоки
Собор Саграда Фамілія зводять на пожертви і кошти католицької громади. У 1990-х міська влада закликала припинити спорудження через складність і дорожнечу. Меценати звернулися до них з проханням дозволити фінансувати проект. Будівництво просувається повільно, бо доводиться виготовляти й додатково обробляти кам’яні блоки

Путівники пишуть, що офіси й магазини сконцентровані в районі Равель. Сіли пообідати в ресторані. Рахунок принесли на 170 євро – дорожче, ніж заплатили за номер у готелі. І морепродукти були несвіжі. У дружини почалися проблеми зі шлунком. На форумах прочитали, що від закладів у цьому районі варто триматися подалі. Там багато наркоторговців, повій. Сфотографували одну. То її сутенер вимагав 30 євро за знімок. Ще нам запропонували купити пива дешевше, ніж у барі. За це мене оштрафували. А коли в дружини на пляжі поцупили дорогі в'єтнамки і смартфон, поліцейський навіть реєструвати випадок не хотів. Сказав, що шукати безнадійно. У сусідів зникли рушник і гаманець. Таке враження, що злодюжок більше, ніж туристів.

У кафе треба прийти до 13:00, щоб пообідати. Пізніше – все забите. Комплексний обід коштує до 20 євро. У нього входять вино або сік, салат, м'ясо чи риба, закуска або суп. Після 15:00 залишаються тільки суп, найпростіший салат і м'ясна нарізка. Не варто заходити в заклади, де меню і вивіска англійською. Там дорожче, а кухня – стандартна. Хороший вибір готових салатів у магазинах. Можна купити там і з'їсти в парку.

З 11:00 каталонці починають пити сангрію або легке пиво. Не напиваються. Вночі в барах п'яні тільки туристи. На деяких пабах бачили вивіски: просять гостей із Британії поводитися розумно.

На ринку Бокерія є овочі й фрукти з усього світу. На вина ціни середні. А решта коштує щонайменше втричі дорожче, ніж на інших ринках. Купили коробку шоколадних цукерок за 60 євро. Така сама у супермаркеті коштує 35. Поліцейські попередили: треба бути уважними в рибних рядах. Вас ніби обливають водою або замащують рибою. Поки допомагають витертися, витягають усе, що встигають.

Купалися на пляжі Барселонета. Поліцейські попросили дівчину одягнути верх від купальника. Пояснили, що місцеві жителі – консервативні. Продавець мохіто питав, що думаємо про незалежність Каталонії. Я сказав, що краще залишатися єдиними. Він відмовився продати напій.

З пляжу можна доїхати фунікулером до гори Монжуік. Там є сад кактусів. Вхід безкоштовний.

У музей футбольного клубу "Барселона" квитки дорогі й продаються по запису. Люблю футбол, однак мені було нецікаво.

Автор: travelynntales.com
  Пляж Барселонета - найстаріший у місті. Його ширина досягає 89 метрів. Однак на ньому немає кабінок для переодягання. Неподалік розташований найбільший в Європі океанаріум на 11 тисяч тварин
Пляж Барселонета - найстаріший у місті. Його ширина досягає 89 метрів. Однак на ньому немає кабінок для переодягання. Неподалік розташований найбільший в Європі океанаріум на 11 тисяч тварин

П'ять найпопулярніших пам'яток Барселони

1. Парк Гуель Антоніо Гауді проектував як квартал, де мали оселитися багаті містяни. Але їх будинки не зацікавили. Парк передали місту. Спонсором став імпресаріо Аузебі Гуель. Будинки і весь декор виконані у стилі модерн. Тут – найдовша в Європі лавка: 150 м. Вхід у парк коштує 8 євро. Щоб потрапити в музей, потрібно доплатити 5 євро.

2. На горі Монжуїк можна відвідати Національний художній музей Каталонії і музей просто неба "Іспанське село".

3. Магічний фонтан із 3620 струменів підсвічують уночі. Щоп'ятниці і суботи влаштовують шоу з води.

4. У музеї Пабло Пікассо є понад 3 тис. його робіт. Вхід – 6 євро. Окремо треба платити за тимчасові експозиції.

5. На гору Тібідабо їздять роздивитися храм Святого Серця зі статуєю Ісуса на даху й побувати в парку атракціонів. Його збудували 1889-го. Вхід для дорослого – 30 євро.

Зараз ви читаєте новину «Сутенер вимагав 30 євро за знімок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі