четвер, 14 грудня 2017 13:20

Без титулу чемпіона світу Мессі не зможе претендувати на звання найкращого футболіста всіх часів

Гравці мають мільйонні контракти в клубах і викладаються там. На Кубок світу приїздять перепочити після напруженого сезону. Емоційний і патріотичний заряд є, але цього замало для футболу найвищої якості.

Вболіватиму за Англію. Другий фаворит – Аргентина. Якщо Мессі не стане чемпіоном світу, то навряд чи зможе претендувати на титул найкращого гравця всіх часів.

Африканці успіху не матимуть. Добре, якщо котрась зі збірних вийде з групи. Зараз там немає виконавців рівня Джорджа Веа. Салах – добротний гравець, але не більше. З 1974-го чую, що Чорний континент нарешті зіштовхне з трону Європу. Але роки минають, і нічого подібного не відбувається.

Олег ФЕДОРЧУК, 56 років, футбольний тренер

На сюрпризи варто очікувати насамперед від Ісландії та Єгипту. Коста-Рика на минулому турнірі дійшла до чвертьфіналу і знову здатна "вистрелити".

Італійцям не пощастило з футболістами. Нинішнє покоління не можна порівнювати з командою, де були Тотті, Індзагі, Дель Пьєро. А ще не вгадали із тренером.

Буде цікаво подивитися на Аргентину із Хорхе Сампаолі. З чилійцями він виграв Кубок Америки-2015 і добре працював із "Севільєю".

Сергій НАГОРНЯК, 46 років, колишній футболіст збірної України

Не вистачатиме італійців і нідерландців. Перші не вгадали з тренером. У других ситуація гірша. Пропустили чемпіонат Європи, тепер їх не буде на Кубку світу. Процес зміни поколінь затягнувся. Подібне було зі збірною Бельгії. Зіграла яскраво на Кубку світу 1986 року – і зникла на чверть століття. Зараз бельгійці є одними з фаворитів турніру.

Вболіватиму за Аргентину, бо Мессі досі не став чемпіоном світу. Поки що його доля нагадує Йоханна Кройфа, який мав лише срібну медаль на Кубку.

Віктор ГРАЧОВ, 61 рік, колишній нападаючий

донецького "Шахтаря"

Вкраплення видовищного футболу буде, адже гратимуть зірки світового масштабу. Але багато залежатиме від фінального матчу Ліги чемпіонів. Наприклад, якщо зійдуться "Реал" із "Барселоною" й іспанці після цього приїдуть до Росії "мертві", то яскраво не зіграють.

Артем ФРАНКОВ, 47 років, головний редактор тижневика "Футбол"

Ліонеля Мессі ще можемо побачити на Кубку світу-2022. Але хтозна, в якій він буде формі у 35 років. Лідер збірної Аргентини розуміє: це може бути його останній шанс стати чемпіоном світу. Якщо провалиться і цього разу, то ніколи не затьмарить Дієго Марадону. Той виграв Кубок світу-1986 зі слабшою командою.

Тіньовим фаворитом є Бельгія. У неї чудова команда. Але їй бракує ментальності переможців. Подібне можна сказати про хорватів.

Італійці найкращу гру традиційно показують на великих турнірах і в найважливіших матчах. Але теперішнє покоління футболістів – найслабше в історії. Хоча є такий гігант, як Джанлуїджі Буффон. Це міг бути його рекордний шостий Кубок світу.

Гаетано МОЧЧІАРО, 37 років, редактор сайта Tuttomercatoweb.com, Італія

Зараз ви читаєте новину «Без титулу чемпіона світу Мессі не зможе претендувати на звання найкращого футболіста всіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі