неділя, 25 жовтня 2020 17:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Уперше не відмовив

– Не знаю, за кого голосувати. Боюся кандидатів образити, – каже Степан Олексійович.

У його містечку поблизу Львова на посаду мера претендують шестеро. Батько подруги всіх їх добре знає.

– Іван хрестив старшу доньку. Віддав би голос за нього, але немає досвіду. Людмила в політиці давно, проте зв'язалася з поганою партією, – пояснює Степан Олексійович. – Сусід Петро подобається, але знаю, де гроші на вибори брав. Такий містом керувати не може. Інші троє – знайомі. Достойні люди.

Вирішує визначитися напередодні голосування. Аби зробити правильний вибір, обходить агітаційні намети. Розпитує про плани кандидатів.

– Глянув брошури Людмили, а там одна молодь. Хто її слухатиме? Але не хотів образити і сказав, що підтримаю. Пообіцяла віддячити. Потім кум спитав, чи віддам за нього голос. Збрехав, що так. За це на весілля доньки пообіцяв зробити добрий подарунок.

За кілька днів до 25 жовтня Степан Олексійович попросив сусіда Петра відремонтувати паркан і вивезти спільне сміття.

– Уперше не відмовив. Довелося пообіцяти голос і йому.

На концерти від двох інших кандидатів Степан Олексійович ходив із родиною. Шостого запевнив у підтримці, бо той запропонував підсобити в отриманні земельної ділянки.

– Усе злетіло, – говорить чоловік за кілька днів до голосування. Отримав позитивний тест на коронавірус і два тижні не зможе вийти з дому. – Всі кандидати вже знають, що на дільницю не піду. Накрилися моя ділянка й новий паркан

Зараз ви читаєте новину «Уперше не відмовив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі