субота, 10 листопада 2018 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Сильна віра

– Пропустіть візочників, їм треба сфотографуватися з Ніком, – двоє чоловіків у чорних футболках поверх одягу роблять прохід, посувають людей.

На площі Ринок – натовп. У Львів приїхав австралієць Нік Вуйчич, який живе у США. Він народився без рук і ніг. Працював у сфері нерухомості, потім став мотиваційним тренером. Збирає мільйонні аудиторії. Вчить бути сильними, вірити й досягати цілей. Нік – одружений, батько трьох дітей.

У Львові він уперше. Ввечері виступає на найбільшому міському стадіоні. Вдень фотографується з охочими під час благодійної акції. Організатори просять підходити лише людей з обмеженими можливостями. На автобусах привезли вихованців реабілітаційного центру, багато людей у військовій формі, в інвалідних візках.

– 100 відсотків фотка з Ніком набере півтисячі лайків, – білява дівчина в хутряній жилетці проскочила до зіркового гостя поперед візків.

– Йому пощастило. Народився б в Україні – був би в інтернаті. А в Америці – і страховка, і медичне обслуговування є. Он помічник за нього все робить, – каже літній чоловік у візку до товариша.

У обох немає ніг. Чекають у черзі.

– Моя віра сильна. Я досі прошу Бога дати мені руки й ноги. І маю для цього в комірчині пару черевиків, – каже Вуйчич.

– Моя віра теж сильна. П'ять років прошу міську владу виділити мені гроші на протези, – каже чоловік без ніг.

– Іване, поб'ємося об заклад, у кого першого ноги з'являться? Якщо в тебе – куплю тобі черевики, – каже його напарник. – Якщо ж у Ніка – ти ставиш пиво.

– Що з тобою спорити? За твою пенсію по інвалідності ти мені навіть одного черевика не купиш. Поїхали, наша черга

Зараз ви читаєте новину «Сильна віра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі