неділя, 31 травня 2020 17:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Ніхто не був проти

– Якби не карантин – побачили б печери у первісному вигляді. Місцина була казкова. А зараз – бетон і гіпс на першому плані, – каже чоловік.

Навесні планували ­поїхати в заповідник неподалік Львова, де у VIII–Х століттях на понад 250 гектарах було містечко Стільсько – у висічених у скелях печерах жили слов'янські племена. Сюди з'їжджалися туристи. Недавно жителі села Дуброва біля підніжжя урочища встановили скульптуру Божої Матері, проклали сходи до двох десятків підземних келій у скелі поруч. Залили бетонний майданчик на місці язичницького капища. Хотіли освятити територію, пояснили.

– Хлопці зібрали гроші й поставили. Ніхто не був проти, – каже староста села.

Львівські захисники пам'яток пообіцяли судитися і повернути місцині колишній вигляд.

– Винні неуцтво і несмак, – говорить знайомий Роман. Пише блоги про архітектурні та природні пам'ятки країни. – Їм ніхто не пояснив, що гіп­сова скульптура релігійного персонажу не захистить від зла і не прикрасить території.

Днями пише, що у дворі його багатоповерхівки будують капличку.

– Чому допустив такий не­смак? – питаю.

– Голова ОСББ розіслав повідомлення, що встановлять на місце "п'ятачка", де розпивали алкоголь. Рахунок за роботи розподілять між мешканцями. Ніхто не проти, – відписує. – Перечити не посмів. Подумали б, що я антихрист

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не був проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі