неділя, 11 квітня 2021 17:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Хитрі схеми

– Довелося цілу схему придумати, аби отримати вакцину, – каже знайомий зі Львова.

Минулого тижня з дружиною поза чергою щепилися від коронавірусу індійським препаратом Covishield. Його зараз колють літнім людям і медикам. Залишкові дози зазвичай пропонують відомим українцям та громадянам до 80 років.

В Україні триває третя хвиля пандемії. Прогнозують найближчим часом по 24–25 тис. хворих щодоби. Потрібне масове щеплення дорослого населення, кажуть у Міністерстві охорони здоров'я. Обіцяють 3,9 млн доз вакцини у квітні-травні.

У Львові охочих щепитися в десятки разів більше, ніж виділених на регіон вакцин. У списку на вільні дози понад 400 знаних громадських діячів. Я теж у черзі. Розпитую у знайомого, як вдалося обійти всіх і отримати препарат.

– З дружиною маємо бабусь, яким більше 80 років. Вони відмовилися від вакцинації. Але ми попросили медиків, щоб їх усе одно занесли у списки, – пояснює. – У день вакцинації з жінкою приїхали в пункт щеплення. Вкололися за родичів.

Одні з найнижчих темпів вакцинації – на Рівненщині, моїй малій батьківщині. Медики чекають на кращий препарат, чимало відмов із релігійних причин. Сімейні лікарі ледве набирають у списки охочих.

– Правду кажуть, що українці – різні, – відповідають земляки, яким розказую про ажіотаж на щеплення у Львові. – Ми, навіть якщо гроші дадуть, не будемо колоти невідомо що.

За тиждень отримую повідомлення від знайомого з Рівненської області.

– Може, маєш знайомих, які хочуть вакцину? – пише. – Треба тільки приїхати до нас і мати, чим віддячити. Теж уміємо хитрі схеми запускати.

Зараз ви читаєте новину «Хитрі схеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі