понеділок, 31 січня 2022 17:00
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Стандарти спільноти

"Долучайтеся до цілодобової молитви за мир в Україні", – пише знайома Ольга у фейсбуці. Ділять час по 15 хв. Немає охочих молитися з третьої ночі до шостої ранку.

Допис перепощують кілька сотень разів.

"Візьму час із третьої до четвертої ранку. Все одно не спиться", – пише бібліотекарка з Волині.

За добу зголошуються понад 300 людей. Вирішують організуватися в окремій групі.

"Долучатимусь, коли виходить. Згадайте й мого загиблого сина Ігоря. Не хочу, щоб його смерть була марною. Молімося за перемогу", – коментує жінка з Дніпра.

За кілька днів Ольга просить допомогти видаляти й блокувати ботів у групі. Пишуть однакові коментарі, що Росію намагаються спровокувати і в історії ще не було такого, щоб нападала на когось першою. Доводиться вимкнути функцію коментування.

– Неможливо все вичистити, – говорить Ольга. – Що більше видаляю, то більше їх з'являється. Користувачам, які підтверджують час, пишуть прокльони. Заблокувала, хоча це й не по-християнському. Але, дивися, жінки вже збираються сушити борщові набори для військових.

Знайома просить сконтактувати з тими, хто сушить. Хоче дати смальцю, часнику й сала. Групу не можу знайти. Питаю Ольгу, що сталося.

– Та що. Групу заблокували за розпалювання ненависті й ворожнечі. Бо нібито молитвою за воїнів порушуємо стандарти спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Стандарти спільноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі