вівторок, 08 березня 2022 12:07
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Одна кров

– Скільки разів уночі обстрілювали? – щоранку старша донька зідзвонюється з подругою Діаною в Києві. Дів­чинка з мамою залишаються, бо не можуть вивезти лежачу прабабусю. Старенька просить покинути її, але Діанина мама чути нічого не хоче. Облаштувала у ванній сховок.

Подруга телефонує доньці:

– Можемо поговорити по відео. Бомб із неба немає, лише автомати чути. Можна не ховатися.

Діана з мамою і прабабусею живуть на Дорогожичах. Коли росіяни обстріляли телевежу, в них на балконі вилетіло скло.

– Скотч не допоміг. Добре, що мама там усе забарикадувала коробками з мотлохом. Прабабуся не дозволяла викидати старі шуби, пальта і светри. Тільки тепер холодно.

Поки 10-річні дівчата говорять, мені телефонує далека родичка Наталя з Росії. Ми припинили спілкуватися, коли вкрали Крим. Вітає мене з тим, що Путін наведе лад у країні й у нас стануть дешевшими комунальні послуги, а Зеленського судитимуть. Кидаю трубку.

У неділю Діана пише, що мати принесла хліба, молока й овочів. Сусід купив їм курку, пляшку олії, желейок. Волонтери передали підгузки і мазь від пролежнів для бабусі. Через лежання у ванні відкрилися нові рани. Домовляємося з дівчинкою, що привеземо їй великий пакет чипсів і желейних ведмедиків після перемоги.

"Хоч би що ти там думала, я тобі все прощаю, – пише мені тим часом Наталя. – Хамство й невдячність твої прощаю. У нас одна кров. Шкода, що не вмієте це цінувати".

Зараз ви читаєте новину «Одна кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі