неділя, 24 липня 2022 17:00
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Хороший знак

– У Херсоні мала свою мініклініку, – розповідає подрузі Ользі лікарка Наталія Анатоліївна. – Допомагала парам завагітніти. Прийом був розписаний до квітня.

Переїхала на Закарпаття наприкінці лютого. Працює в державній лікарні. До неї на прийом приїжджають із сусідніх областей. Із березня лікує Ольгу.

– Кликали працювати за кордон. Але не хочу. Виїжджали з Херсон­ської області три доби. Коли на одному блокпосту люди майже примусово нагодували й дали солодкого чаю, нарешті розплакалася. Зрозуміла, що моє місце – тут, в Україні. Можу бути корисною як гінеколог. Це мій фронт. Доки їхала, колишня однокурсниця подзвонила, що є місце на Закарпатті. Перший тиждень жила в ординаторській. Потім родичка пацієнтки запропонувала порожню квартиру.

Ольга з чоловіком лікувалися від безпліддя дев'ять років. У червні його мобілізували. У липні дізналася, що матимуть дитину. Тепер хвилюється, що Наталія Анатоліївна може поїхати.

– Не бійтеся. Я навіть із дівчатами в окупації тримаю зв'язок. Уже придумала: раз на місяць-півтора після перемоги приїжджатиму на кілька днів консультувати. Медсестра залишилася в Херсоні, бо не може кинути маму після інсульту. Ходила подивитися в клініку. Росіяни вкрали обладнання, вікна побили, сантехніку зняли. Покрали навіть колекцію орхідей. Найбільше її вразило, що обмастили чимось схожим на лайно стіни. Плакала. А я тішилась і сміялася. Це хороший знак. Раз намагаються нагидити всюди, розуміють, що вони там ненадовго.

Зараз ви читаєте новину «Хороший знак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі