неділя, 21 серпня 2022 16:00
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Акуратно

– Хочу тебе про щось попросити, – телефонує добра знайома Оля. – Мати взяла двох переселенок із Харківщини. Там дівчинка Діана робить манікюр. Піди до неї, щоб мала собі якусь копійку. Вона привезла всі матеріали й апарат для стерилізації. Але тут її не знають та й не йдуть. А тобі яка різниця?

Телефоную Діані. Домовляємося про зручний час.

– Йой, забула ще попросити, – набирає вдруге Оля. – Якщо чесно, ми не говорили про війну. Перед цим мали людей. Почали за вечерею казати, що все одно росіяни нам браття і доведеться миритися. Мама їх вигнали неметеною стежкою одразу. Тепер вирішили цих тем не зачіпати. Діана з мамою мені подобаються. Як захочеш про то говорити, якось акуратно. Не хочеться їх гнати. Хай би жили, доки в них там звільнять.

Діана перед початком роботи показує стерильний оброблений набір інструментів. На столі розкладає свої сертифікати. У телефоні має кілька сотень прикладів робіт. Ціну називає вдвічі нижчу від ринкової. Коли бачу, як старанно працює, думаю, що треба заплатити, як у салоні.

Після закінчення роботи відраховую вдвічі більше, ніж попросила дівчина. Майстриня бере половину.

– Оце перерахуйте на ЗСУ, будь ласка, – каже. – Усі чайові переказую на армію. Працюватиму до вересня. Тоді поїду в один госпіталь допомагати пораненим. У мене освіта медсестри. Там на мене вже чекають.

Зараз ви читаєте новину «Акуратно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі