понеділок, 27 вересня 2021 17:00
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Аби мати спокій

– Поговори з моєю мамою, бо буде, як і тоді, – просить кума.

Попереднього разу посварилася з матір'ю через вибори, не розмовляли сім місяців. Помирилися, коли кума потрапила в лікарню. Зараз подруга хоче тітку Любу вакцинувати, бо має діабет і проблеми з тиском. Та щепитися боїться. Попри те, що скоро Україна перейде в жовту зону карантину, а вона викладає математику у школі. Заклад можуть перевести на дистанційну роботу.

– Та ніхто не знає, як воно буде. Батьки не хочуть віддаленого на­вчання. Може вийти так, що укол зроблю, а нас не закриють, – каже тітка телефоном. – Краще почекаю.

Її колега важко перенесла першу дозу й не хоче робити другу. Інша вагітна, і відмовитися від щеплення їй порадила лікарка. Двоє учителів торік перенесли коронавірус без ускладнень і не бояться повторного зараження. Теж відмовляються від вакцини.

За кілька днів знову зідзвонюємося. Мати куми жаліється, що директор пригрозив урізати зарплату, якщо школа перейде на дистанційне навчання.

– Дівчата дізналися, як той сертифікат про вакцинацію робиться. Раніше можна було за 2500 гривень узяти. Зараз та жінка боїться за такі гроші їх видавати. Певно більше хоче, – каже. – Лариса радить купити документ, аби мати спокій на цілий рік.

Зараз ви читаєте новину «Аби мати спокій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі