субота, 24 червня 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили всі атаки ворога: головне з вечірнього зведення Генштабу

ЗСУ відбили всі атаки ворога: головне з вечірнього зведення Генштабу
Протягом доби відбулось понад 10 бойових зіткнень, ЗСУ відбили всі атаки ворога. Фото: Генштаб

Продовжується 486-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – протягом доби відбулось понад 10 бойових зіткнень. Про це ввечері 24 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та знищила один зенітно-ракетний комплекс ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітний ракетний комплекс "Стріла", три райони зосередження особового складу та військової техніки, 12 гармат на вогневих позиціях та дві станції РЕБ противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція триває згідно з планом – Залужний

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли ряду населених пунктів.

На Куп'янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Берестового, успіху не мав.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Веселого.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Іванівського.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного. Здійснив артилерійські обстріли ряду населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли ряду населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Всього, протягом доби, ворог завдав 53 ракетних та 11 авіаційних ударів. Також, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії у Запорізькій області. Запеклі бої тривають на її адмінмежі із Донеччиною.

Тим часом російські загарбники втратили ініціативу на Куп'янському напрямку. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили всі атаки ворога: головне з вечірнього зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі