субота, 17 серпня 2024 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються у Курській області - ISW

Українські військові взяли під контроль низку населених пунктів у Курській області.

У п'ятницю, 16 серпня, ЗСУ продовжили незначне просування на південний схід від міста Суджа. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери писали, що українські війська просунулися на схід від селища Мирне та на південь від Спального, що на південний схід від Суджі. А оприлюднені 15 серпня геолокаційні знімки вказують на нещодавню активність українських військ у межах селища Борки на південний схід від міста.

Автор: understandingwar.org
  Українські військові продовжують просування у Курській області РФ
Українські військові продовжують просування у Курській області РФ

Російські блогери також стверджують, що бойові дії тривають на північ від Суджі біля Руського Поречного, на схід від міста біля Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гір'ї - Камишне - Крупець - Спальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під свій контроль ще одне село на Курщині - DeepState

"Російські блогери зазначають, що невеликі українські мобільні групи продовжують обмежені атаки за чинною лінією зіткнення у Курській області, а українські військові продовжують атаки біля Кореневе та на захід від селища Снагость (на південь від Кореневе)", - йдеться у повідомленні.

Тим часом Міноборони РФ повідомило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку в напрямку Гордіївки (на південь від Кореневого). Зазначали також про українські атаки на захід від Анастасіївки та на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Кореневе і приблизно за 27 км від міжнародного кордону).

Російські військові блогери стверджували, що війська РФ атакували українські сили, що діють біля селища Отруби на південний захід від Кореневого та вздовж міжнародного кордону.

"Оприлюднені 15 і 16 серпня геолокаційні кадри свідчать, що українські війська продовжують діяти на всій заявленій максимальній межі просування українських військ у Курській області, зокрема поблизу Суджі", - пишуть аналітики ISW.

Збройні сили України зруйнували також два мости в Глушковському районі Курської області.

За даними російських джерел, атаки українських військових з реактивних систем залпового вогню HIMARS зруйнували мости у Глушковому і Званному на південний схід від Кореневого.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, показують, що міст у Глушковому зруйнувався після удару. Російські військові блогери зазначили, що знищення мосту ускладнить роботу російських наземних ліній зв'язку в цьому районі", - зазначають аналітики.

Українські війська у Курській області на деяких напрямках просунулися від 1 до 3 км. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сказав про це під час доповіді президенту Володимиру Зеленському.

Президент у звернені сказав, що окупанти мають втрати, і це дуже корисно для української оборони. Йдеться про знищення логістики і втрату резервів російської армії.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються у Курській області - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі