неділя, 11 грудня 2022 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ назвали п'ять наративів, якими РФ "виправдовує" напад на Україну

ЗСУ назвали п'ять наративів, якими РФ "виправдовує" напад на Україну
ЗСУ дають відсіч окупантам. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України назвали п'ять головних наративів, якими Росія "виправдовує" свій напад на Україну.

У відомстві наголосили, що наративи РФ розраховані на російську та проросійську аудиторію, а їхнє повторювання створює ілюзію правдивості та використовується агентами Кремля у світі, повідомляє пресслужба ЗСУ.

"По-перше, Росія стверджує, що "спецоперація" в Україні запобігла "великій світовій війні". Крім того, пропагандисти стверджують, що війна є відповіддю на постійне розширення НАТО та зростання загрози для самої РФ", – ідеться у повідомленні.

Третє "виправдання" стосується гібридної війни, яку нібито ведуть США та Захід проти РФ в Україні. Також росіяни намагаються виставити Росію жертвою, а НАТО – агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського насторожили прогнозом щодо завершення війни

"Останній російський наратив обумовлюється начебто тим, що Україна є територією Росії і була створена Леніном 1922 року, коли більшовики створили СРСР", – додали у командуванні.

У ЗСУ наголосили, що аби зняти з себе відповідальність за ведення тотальної війни на знищення українського народу, Росія постійно намагається нав'язати власне бачення ситуації, придумати причину своїх дій та сформувати так званий образ "нового ворога для світового миру і безпеки".

Україна поставила собі за мету вибити російські окупаційні війська з усіх своїх територій і змусити їх відійти за кордон РФ.

А ось заходити українським воїнам на територію Росії не потрібно, адже програш РФ у війні та величезні втрати серед особового складу російської армії призведуть до потужних внутрішніх бунтів – і держава-агресор зжере сама себе зсередини без жодного втручання зовні. Про це в інтерв'ю Obozrevatel заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він також наголосив, що Росія має відповісти за скоєне.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ назвали п'ять наративів, якими РФ "виправдовує" напад на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі