понеділок, 11 грудня 2023 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ контролюють увесь острів Великий Потьомкін на Херсонщині - нові карти боїв
6

Українські війська утримують позиції на східному березі річки Дніпро у Херсонській області.

За попередніми даними, ЗСУ вже контролюють весь острів Великий Потьомкін, що на південний захід від Херсона. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

За даними аналітиків, російські війська продовжували локальні наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 10 грудня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Харківській та Луганській областях
Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Генштаб України повідомив, що українські війська відбили щонайменше сім російських атак на Куп'янському напрямку поблизу Сіньківки, Петропавлівки та Новоселовського. А також щонайменше п'ять російських атак на Лиманському напрямку поблизу Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва.

Російські джерела стверджували, що українські війська провели наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 10 грудня і нещодавно досягли успіхів.

Міністерство оборони РФ також стверджувало, що російські війська відбили українські атаки в районі Сеньківки, Торського та Серебрянського лісництва 9 та 10 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисячу окупантів і гори техніки: оновили втрати росіян в Україні

Бойові дії у Донецькій області

Російські війська провели наземні атаки на північний схід від Бахмута 10 грудня, але не досягли там підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили російські атаки в районі Веселого.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Загарбники продовжили наступальні дії на захід і на південь від Бахмута 10 грудня і нещодавно досягли підтверджених успіхів. Відеозапис із геолокацією, опублікований 10 грудня, показує, що російські війська просунулися на північ від Хромового. Інші відеозаписи з геолокацією, опубліковані 9 грудня, показують, що російські війська просунулися на північ і на південний схід від Богданівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Російські війська застосували додаткову живу силу, включаючи елементи 200-ї мотострілецької бригади та невказані підрозділи ВДВ, у боях у напрямку Часового Яру.

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили щонайменше 14 російських атак поблизу Григорівки, Богданівки, Івановського, Кліщіївки та Андріївки. Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська відбили українські атаки в районі Кліщіївки та Північного.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

За даними аналітиків, російські війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою 10 грудня і нещодавно підтвердили наступ. Відеозапис із геолокацією, опублікований 9 грудня, показує, що російські війська просунулися на схід від Степового.

Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили щонайменше 39 російських атак на схід від Новобахмутівки, поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського. А також на південь від Тоненького та Сєверного.

Російські війська продовжили атаки на захід і на південний захід від Донецька 10 грудня і нещодавно підтвердили просування. За даними Генштабу ЗСУ, українські сили відбили щонайменше 14 російських атак поблизу Мар'їнки, Побєди, Новомихайлівки та на південний схід від Вугледара.

Бойові дії на півдні України

За даними ISW, російські війська продовжили наземні атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей 10 грудня, але не досягли там підтверджених успіхів. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українську атаку поблизу Новодонецького.

Війська РФ також продовжили наступальні операції в західній частині Запорізької області 10 грудня і, як повідомляється, досягли непідтверджених успіхів.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Запорізькій області
Карта боїв у Запорізькій області

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили три російські атаки на захід від Роботиного та поблизу Новопокровки.

Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська відбили українську атаку на північ від Новопрокопівки, а один з російських блогерів заявив, що українські сили безуспішно атакували поблизу Роботиного та Вербового.

Українські війська продовжили наземні операції на лівому березі Херсонської області 10 грудня. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ зберігають позиції на лівому березі річки Дніпро та завдають ударів по російських позиціях у цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Один з російських військових блогерів заявив, що українські війська захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін на південний захід від міста Херсон. Хоча, за даними аналітиків, українські сили вже контролюють весь острів.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

На Херсонському напрямку ЗСУ утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають ураження по тилах противника.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ контролюють увесь острів Великий Потьомкін на Херсонщині - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі