четвер, 06 червня 2024 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник готував захоплення Вовчанська

Зрадник готував захоплення Вовчанська
Зрадник готував захоплення Вовчанська на Харківщині. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала на Харківщині інформатора РФ, який шпигував за локаціями українських військ.

Зрадник готував захоплення Вовчанська, повідомила 6 червня пресслужба СБУ.

"Поплічник агресора відслідковував точний час та напрямки польотів ударних гелікоптерів ЗСУ, які з повітря прикривають сухопутні підрозділи Сил оборони. Також ворога цікавили бойові позиції української аеророзвідки та важкої артилерії, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Розвіддані потрібні були рашистам для нових спроб захоплення міста та подальшого просування на Харківському напрямку", - звітує відомство.

Для виконання ворожого завдання інформатор обходив територію Вовчанська та прилеглих селищ, де фіксував геолокації українських оборонців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали агентку РФ і її доньку-путіністку

Фігурант в темну випитував потрібну йому інформацію у місцевих жителів під час розмов на побутові теми. Потім він телефоном "доповідав" отримані відомості російській спецслужбі.

СБУ поетапно документувала злочинні дії фігуранта, провела комплексні заходи для убезпечення українських військ, а на завершальному етапі затримала його у власному помешканні.

"Затриманим є ідеологічний прихильник рашизму, якого у 2023 році дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ. До активної розвідувально-підривної діяльності він приступив під час повторного ворожого наступу на Харківщину", - сказано в повідомленні.

Фігуранту повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник готував захоплення Вовчанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі