понеділок, 17 квітня 2023 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Д*па болить": ватажок терористів ЛНР Пасічник розказав, як готувався до зустрічі з Путіним

"Д*па болить": ватажок терористів ЛНР Пасічник розказав, як готувався до зустрічі з Путіним
Ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник перед зустріччю з російським диктатором Володимиром Путіним тиждень провів на карантині. Фото: pravda.com.ua

Ватажок терористів ЛНР Леонід Пасічник перед зустріччю з російським диктатором Володимиром Путіним тиждень провів на карантині в одному з московських готелів.

Він не мав права залишати свій номер. Про це свідчить аудіозапис, який журналісти проєкту Радіо Свобода "Донбас Реалії" отримали від своїх джерел в українській спецслужбі.

Допомогли журналістам верифікувати запис експерти Національного центру медіаекспертиз – освітньо-наукового центру Університету Колорадо в Денвері.

Про "карантин" Пасічник розповів своєму помічникові Олександру Сороці, який, за даними джерел, є колишнім співробітником Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ встановила понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині

"Значить, 20-го маю зустріч. До 19-го я безвилазно сиджу в кімнаті. Мене тут зачинили. Двокімнатний номер. Сиджу, бл*дь, вже другий день, вже всі боки болять, д*па болить, вже забодався лежати. Нікуди не випускають, ходити нікуди не можна. Жратву приносять в номер. Загалом сиджу тут безвилазно до 19-го включно. 20-го зустріч, нагородження", – розповів Пасічник.

За інформацією видання, ця розмова відбулась у грудні 2022 року. А за офіційною інформацією Кремля, 20 грудня минулого року Путін особисто зустрівся з Пасічником й нагородив його орденом "За заслуги перед вітчизною".

В аудіозаписі також йдеться про конфлікт всередині угруповання ЛНР і про те, що Пасічник не контролює керівника так званого міністерства внутрішніх справ ЛНР Ігоря Корнета.

Служба безпеки України повідомила нову підозру так званому голові ЛНР Леоніду Пасічнику. Слідчі конкретизували й доповнили дані про обставини й склад скоєного ним злочину. Пасічнику інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Зокрема, задокументовано, що 20 вересня 2022 року він, обіймаючи посаду "голови ЛНР", підписав так званий закон "Про референдум ЛНР про входження до складу РФ на правах суб'єкта.

Зараз ви читаєте новину «"Д*па болить": ватажок терористів ЛНР Пасічник розказав, як готувався до зустрічі з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі