субота, 04 березня 2023 22:12

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ встановила понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині

СБУ встановила понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині
Злочинна діяльність колаборантів задокументована, проводяться комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності, сказали в СБУ. Фото: Facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України встановила особи вже понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині.

Наразі зловмисники перебувають на тимчасово окупованій частині сходу України. Про це СБУ повідомила у суботу.

Правоохоронці повідомили про викриття представників окупаційних адміністрацій, які причетні до організації псевдореферендуму.

Злочинна діяльність колаборантів задокументована, проводяться комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

"У результаті слідчих дій 27 "депутатам народної ради" терористичної організації "лнр" повідомлено про підозру у злочинах проти України", – пише СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський піп збирав розвіддані для ФСБ

За даними слідства, один з "депутатів" займався агітацією робітників місцевих підприємств щодо "приєднання" регіону до РФ.

Ще одна зловмисниця координувала роботу незаконних "виборчкомів" у захоплених містах Антрацитівського району Луганщини.

Колаборантка закликала місцевих жителів взяти участь у псевдореферендумі і "проголосувати".

Цим та іншим фігурантам слідчі СБУ повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційна діяльність.

Торік СБУ повідомила про підозри організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях у Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях. Зокрема колаборантам Денису Пушиліну, Володимиру Сальдо і Євгену Балицькому.

Також повідомили про підозру колаборанту Леоніду Пасічнику.

Зараз ви читаєте новину «СБУ встановила понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі