середа, 02 серпня 2023 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено 14 артилерійських засобів РФ: Генштаб повідомив про удари по окупантах

Знищено 14 артилерійських засобів РФ: Генштаб повідомив про удари по окупантах
Українські війська знищують окупантів та їхню техніку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Одного удару українські військові звідали по командному пункту та одного ‒ по зенітно-ракетному комплексу окупантів. Про це вранці 2 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 14 артилерійських засобів противника на вогневих позиціях. Знищено також чотири станції радіоелектронної боротьби, стільки ж пунктів управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація вдарила по командному пункту росіян – зведення від Генштабу

"Уражено район зосередження озброєння та військової техніки, шість засобів протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу, один склад боєприпасів та ще два важливих об'єкти ворога", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим минулої доби Росія завдала одного ракетного та 75 авіаційних ударів по Україні. Ворог також здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"На жаль, є постраждалі серед цивільного населення. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ додали у Генштабі.

Збройні сили України подолали першу смугу оборони російських окупаційних військ на двох напрямках. Ця територія є дуже важливою, щоб просунутися вглиб ворога, розповів керівник групи георозвідки Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос.

Збройні сили України подвоюють зусилля щодо прориву щільної російської оборони в ході контрнаступу на півдні країни, який від початку червня ніяк не може набрати обертів.

Зараз ви читаєте новину «Знищено 14 артилерійських засобів РФ: Генштаб повідомив про удари по окупантах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі