вівторок, 01 серпня 2023 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська авіація вдарила по командному пункту росіян – зведення від Генштабу

Українська авіація вдарила по командному пункту росіян – зведення від Генштабу
Українська авіація завдала ударів по російських окупантах. Фото: Facebook.com/kpszsu

Українська авіація за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських окупантів.

Також вдарила по командному пункту росіян і зенітно-ракетному комплексу окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 10 артилерійських засобів ворога на вогневих позиціях, чотири радіоелектронні станції, чотири пункти управління, район зосередження озброєння і військової техніки, п'ять засобів протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу і ще два важливих об'єкти ворога.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінус п'ять складів БК і понад два десятка техніки росіян ‒ доповіли про успіхи ЗСУ на південному напрямку

Протягом доби ворог завдав одного ракетного і 49 авіаційних ударів та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку окупанти провалили спроби відновити втрачене положення північніше і західніше Кліщіївки у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії ворога, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

Сили оборони стримують наступ росіян в районі Мар'їнки.

Сили оборони на Бахмутському напрямку за час наступу звільнили 37 кв. км території. За минулий тиждень на цьому напрямку звільнили 2 кв. км.

За 524 дні українські воїни знищили понад 246 690 окупантів, 8205 броньованих машин ворога, 4216 танків, 315 літаків і 311 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Українська авіація вдарила по командному пункту росіян – зведення від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі