середа, 31 березня 2021 19:38

Зникнення та вбивство 19-річної студентки: всі подробиці

Автор: facebook.com/igor.zinkevych
  У Львові знайшли вбитою зниклу студентку 19-річну Дарію Косенок
У Львові знайшли вбитою зниклу студентку 19-річну Дарію Косенок

Убивство у Львові студентки 19-річної Дарії Косенок сколихнуло Україну.

Її знайшли зарізаною в орендованій квартирі на вул. Личаківській, 36. Єдиним підозрюваним є її хлопець - 19-річний програміст із Житомира. З місця злочину він утік і переховувався у Східниці. У поліції кажуть, чоловік у скоєному зізнався.

Gazeta.ua зібрала усі подробиці моторошної історії кохання та смерті.

Зникнення студентки

19-річна Дарія Косенок родом із з міста Кам'янське у Дніпропетровській області. Навчалася на 2 курсі філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка за спеціалізацією "Перська мова". Мешкала в гуртожитку на вул. Медової Печери, 39. Звідти вийшла 29 березня близько 16:00 і не повернулася. Мала святкувати день народження в орендованій квартирі, яку винайняв коханий. Але перестала відповідати на дзвінки, тож наступного дня її мати заявила про зникнення. Дарію оголосили в розшук.

Автор: facebook.com/igor.zinkevych
  Тіло виявили в орендованій квартирі в центрі міста на вул. Личаківській
Тіло виявили в орендованій квартирі в центрі міста на вул. Личаківській

Розшукали мертвою

30 березня о 20:30 до поліції надійшов виклик від власниці квартири на Личаківській. Жінка повідомила, що знайшла в помешканні вбиту невідому дівчину. Особу дівчини встановили - нею виявилась зникла безвісти. Експерти нарахували 9 ножових поранень у груди. Сусіди кажуть: галасу, крику або звуків боротьби з квартири не чули.

Історія кохання

Пара зустрічалася близько 2 років. Дарія навчалася. Її хлопець після школи закінчив коледж комп'ютерних технологій, офіційно не працював, займався програмуванням. Коли приїжджав до Львова – винаймали квартиру. Кілька тижнів тому пара посварилися, хлопець забрав у дівчини телефон, і вона написала на нього заяву у поліцію. Але через кілька днів Дарія забрала заяву, пояснивши, що у неї немає претензій до нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річного хлопця зарізали серед вулиці

У переддень вбивства пара також винайняла квартиру на добу, а пізніше продовжила перебування ще на день. Алкоголь не вживали.

Автор: lv.npu.gov.ua
  Експерти виявили на тілі вбитої студентки 9 ножових поранень у груди
Експерти виявили на тілі вбитої студентки 9 ножових поранень у груди

"Підозрюваний чимдуж намагався уникнути кримінальної відповідальності. Навіть продовжив оренду у квартирі, однак чомусь забув перерахувати кошти господарці", - розповіли в департаменті карного розшуку Нацполіції.

Підозрюваний знав, що біля входу в квартиру є камера відеоспостереження. Тож з місця злочину тікав через вікно. Зі Львова вирушив у Дрогобич. Звідти – у Східницю. Хотів пересидіти в одному з хостелів. Там його затримали в середу, 31 березня, о 7:00.

Автор: lv.npu.gov.ua
  Підозрюваного встановили й затримали. Ним виявився коханий Дарїі - 19-річний програміст із Житомира
Підозрюваного встановили й затримали. Ним виявився коханий Дарїі - 19-річний програміст із Житомира

Мотив убивства

Мотивом убивства начебто стали ревнощі, переказує слова затриманого начальник Львівського районного управління поліції Павло Гарасим.

"У них виник конфлікт на ґрунті ревнощів. Схопився за ніж. А далі свої дії пояснити не може", - розповів Гарасим.

Слідство у справі триває. Підозрюваний знаходиться в СІЗО. Якщо його провину доведуть – можуть ув'язнити на 15 років.

У Здолбунові на Рівненщині знайшли вбитою 21-річну Юлію Сокаль з обласного центру. Була в розшуку майже 3 тижні. Того дня сказала, що йде в магазин, а пізно ввечері її мобільний був вимкнений. Не відповідала вона на повідомлення і в соціальних мережах. Тіло Юлії із ножовими пораненнями, загорнуте в тканину, виявили у підвалі.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення та вбивство 19-річної студентки: всі подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі