субота, 04 лютого 2012 13:41

Мешканку Макіївки засудили до 9 років за смерть прийомної дочки
9

Фото: Фото з ??сімейного архіву Щербакової

У п'ятницю, 3 лютого, Гірницький райсуд Макіївки (Донецької області) засудив 46-річну Наталю Щербакову до 9 років колонії. Макіївчанка визнана винною у смерті прийомної дочки.

Незаміжня провідниця Наталя Щербакова взяла з дитбудинку двох сестер 5-річну Настю і її 3-річну сестричку Аллу. Діти рівно рік прожили зі Щербаковою та її матір'ю Ніною Яківною. 11 вересня 2010 Настя була госпіталізована з підозрою на пневмонію. Дівчинка померла в лікарні від інфекційно-токсичного шоку, викликаного сепсисом (зараженням крові). А оскільки на тілі дівчинки були синці, прийомну матір запідозрили в неналежному догляді за дитиною.

Щербакова зізналася, що застосовувала у вихованні дітей фізичні покарання, 30 листопада її звинуватили в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень загиблій дівчинці і заарештували. Експертиза виявила у Насті два переломи. На 3-річній Аллі теж були синці. Молодшу дівчинку повернули до дитбудинку, а недавно передали в іншу прийомну сім'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Щербакова забила прийомну доньку палицею

"Я дітей не била, в міліції мене катували півночі, щоб зізналася, а відпустили, коли підписала розписку, що претензій не маю. Від чого Настя померла - я досі не знаю, знаю, від нас щось приховують. Як приховали раніше її медичні документи, приховали, що у неї в крові був стафілокок. За день до смерті Настя почувалася добре, температури не було, а потім набрякати стала, стала важко дихати, я покликала лікаря додому. Ми разом на таксі відвезли її в лікарню, і там Настя померла. Так, я її в кут на гречку колінами ставила, і один раз побила шнуром зарядного пристрою від мобілки. Але Настю за її жахливу поведінку карали і в дитбудинку, закривали в темній кімнаті, били палицею", - сказала в своєму останньому слові підсудна.

10 років колонії просив для Щербакової державний обвинувач.

"Навмисне, неодноразово тривало, наносила дитині безліч ударів руками, шнуром від пилососа, і зарядним мобільного пристрою", - вважає прокурор Олександр Бабич.

Адвокат вимагав виправдати Щербакову по самій тяжкій статті 121 ч.2 - нанесення тяжких тілесних ушкоджень. А за іншими статтями - легкі тілесні ушкодження і неналежний догляд - покарати умовно.

"Експертизи нам не дали однозначної відповіді, а показання свідків - на користь Наталії. Якби моя підзахисна сама не вважала себе винною в "батьківській недбалості", я б і за іншими статтями просила її виправдати. Вона визнає провину в тому сенсі, що допустила упущення, не впоралася з важкою дитиною - не знала що робити в складній ситуації", - говорить юрист Олена Булачева.

"Наташа хотіла взяти одну Аллочку, але в дитбудинку сказали, що сестер не можна розлучати. Настя дісталася нам складною - лялькам голови відривала, на зло нам оправлялася мимо горщика на килим посеред кімнати. Я пропонувала дочці віддати її назад. Молодша Аллочка, на відміну від Насті це ангел, і їй теж діставалося від Насті", - заявила бабуся Ніна Яківна.

"У житті Щербакової з появою дітей з'явився сенс, вона була хорошою матір'ю", - сказала суду колишня працівниця служби опіки Ніна Гришина.

Зараз ви читаєте новину «Мешканку Макіївки засудили до 9 років за смерть прийомної дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі