понеділок, 20 лютого 2017 12:49

Жінка 14 років незаконно отримувала пенсію замість громадянки США

Жінка 14 років незаконно отримувала пенсію замість громадянки США
Контракти

Мешканка Запоріжжя знайшла трудову книжку колишньої дружини співмешканця, яка ще у 1991 році емігрувала у США. Підробивши паспорт на її ім'я, майже 14 років отримувала пенсію. Всього, близько 120 тис.грн.

Про це розповів прокурор Запорізької місцевої прокуратури №2 Сергій Богач, передає Depo.Запоріжжя.

"Порадившись з чоловіком, жінка вирішила оформити пенсію за віком на ім'я його екс-дружини. Вона звернулась до паспортної служби у зв'язку з втратою паспорта, назвалась ім'ям громадянки США та надала свої фотокартки. Коли паспорт був отриманий, звернулась за оформленням пенсії на чуже ім'я, надала паспорт та трудову й написала заяву про оформлення пенсії", - розповів Богач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Листоноша вкрала пенсії, сказавши, що випадково загубила

Викрили жінку, коли громадянка США приїхала до Запоріжжя у справах.

Під час суду шахрайка визнала свою провину. Пояснила, що отримані гроші витрачались на лікування чоловіка, в якого було тяжке захворювання. Суд призначив їй покарання у вигляді штрафу 1700 грн. Стягнув з неї на користь Управління Пенсійного Фонду майже 119 тисяч гривень, які вона отримала від держави. Також зобов'язав сплатити гроші, витрачені на експертизу.

Шахрай одночасно отримував пенсії у кількох областях України. Мав одночасно декілька паспортів та ідентифікаційних кодів. За попереднім розрахунком сума отриманих коштів становила близько 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Жінка 14 років незаконно отримувала пенсію замість громадянки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі