вівторок, 26 травня 2020 09:48

Зґвалтування в Кагарлику: чи буде масова переатестація поліцейських

Зґвалтування в Кагарлику: чи буде масова переатестація поліцейських
Весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції виведено поза штат для подальшої атестації кожного працівника. Фото: dbr.gov.ua

Масової переатестації поліцейських по всій країні у зв'язку з подіями в Кагарлику не буде.

Але буде реакція на конкретні скарги громадян на працівників поліції. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та закликав людей повідомляти про відомі їм випадки неприпустимих дій поліції за номером "102", передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадав Врадіївку: Геращенко різко висловився про події в Кагарлику

"Поліцейські, які зґвалтували жінку в Кагарлику, працювали у поліції декілька років. Їх взяли на зміну тим, кого звільнили у 2015-16 роках. Необхідно реагувати на конкретні скарги громадян у кожному випадку. Масові переатестації можуть пропустити поганих людей вперед, а хороших - звільнити через необ'єктивні причини. Ці поліцейські працювали кілька років, вони прийшли після переатестації. Начальник відділення точно не працюватиме. Завжди є частка провини на керівникові. Значить, він створив такі умови, за яких його підопічні вирішили, що можуть ґвалтувати і їм за це нічого не буде", - заявив Геращенко.

Додав, що наразі через низькі заробітні плати молодь не хоче йти працювати в правоохоронні органи.

"Важко знаходити, особливо в сільській місцевості, молодь, яка хотіла б за цю зарплату виконувати роботу. Але ми добиратимемо кадри", - сказав Геращенко.

Оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували 26-річну жінку. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик жінку як свідка - надівав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надівали протигаз та стріляли з табельної зброї над головою. У результаті потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування в Кагарлику: чи буде масова переатестація поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі