вівторок, 15 грудня 2020 14:06

Жертва поліцейського зґвалтування потерпає від цькування

Жертва поліцейського зґвалтування потерпає від цькування
26-річну Нелю Погребіцьку зі Ставів викликали в поліцію в Кагарлик для допиту як свідка у справі про крадіжку. Там побили та зґвалтували. Фото: tsn.ua

Неля Погребіцька зі Ставів, яка стала жертвою поліцейського зґвалтування й катування в Кагарлику на Київщині, потерпає від цькування.

Її намагалися дискредитувати як особистість. Писали в соцмережах, що вона сама винна, що її образ життя визначає цю ситуацію. Про це розповіла одна з її адвокаток Олена Сотник.

"Це відбувалося публічно в соціальних мережах. Це поливання брудом триває в локальних Facebook-пабліках. Під час закритих судових засідань один із захисників підозрюваних постійно акцентував, нібито вона недостатньо "суспільно благонадійна", не наводячи ніяких доказів. Також була історія, коли нібито від управління поліції розсилали пропозицію переводити Нелі гроші як благодійну допомогу, це все йшло від начальника. Я подала скаргу, за результатами службового розслідування не виявлено порушень. Це саме по собі нонсенс, тому що коли людина в погонах відправляє лист на своїх підлеглих, то ми розуміємо, що така ієрархічна структура не передбачає добровільної особистої ініціативи", - говорить Сотник, передає "НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мали звільнити: що відомо про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику

За її словами, деякі інші потерпілі у цій справі проходять як підозрювані в інших справах. І це захист також намагається використовувати.

"Їхня позиція така: кому ви вірите, цим злочинцям? Мовляв, вони тільки хочуть очорнити мого клієнта, щоб пом'якшити своє майбутнє покарання", - додала Сотник.

У справі про катування та зґвалтування у відділку поліції в Кагарлику на Київщині завершили досудове слідство. На лаві підсудних 5 поліцейських - колишній начальник відділку та 4 його підлеглих. Справу передали до суду на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «Жертва поліцейського зґвалтування потерпає від цькування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі