субота, 15 жовтня 2022 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до Байдена та американського народу

Зеленський звернувся до Байдена та американського народу
Президент України Володимир Зеленський подякував США за чергову військову допомогу. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня звернувся до президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

Він подякував американцям за черговий пакет військової допомоги. Про це йдеться в дописі Зеленського в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон говорив з Маском про Starlink для України

"Щиро вдячний Джо Байдену та народу США за надання ще одного пакету допомоги у сфері безпеки на 725 мільйонів доларів. Ми отримаємо, зокрема, такі необхідні снаряди для HIMARS та артилерію. Чудовий подарунок до українського Дня захисників! Російський агресор буде переможений, Україна буде вільною!", ‒ написав Зеленський.

Президент Сполучених штатів Джо Байден доручив вилучити $725 млн "на предмети оборонного призначення та послуги міністерства оборони" для України. Байден скористався своїми повноваженнями щодо іноземної допомоги, йдеться в документі, опублікованому в ніч проти 15 жовтня на офіційному сайті Білого дому.

У рамках нового пакета військової допомоги Сполучених штатів нададуть Україні понад 200 броньованих позашляховиків Humvee. Із січня 2021 року США виділили понад $18,2 млрд на безпекову допомогу Україні, повідомила пресслужба Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до Байдена та американського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі