четвер, 29 грудня 2022 17:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський у ході візиту до США просив у Байдена танки та літаки: що відповів Джо

Зеленський у ході візиту до США просив у Байдена танки та літаки: що відповів Джо
Президент Володимир Зеленський повторив свій заклик у ході візиту до США – попросив президента Джо Байдена надати Україні більше сучасного озброєння. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США просив у американського колеги Джо Байдена, щоб до України почали постачати сучасні танки та літаки.

Утім, позиція Вашингтона щодо цього питання не змінилася. Про це повідомляє Politico.

Видання пише, що головним пріоритетом Зеленського залишається збільшення кількості зброї, боєприпасів та обладнання для України.

"Він повторив свій заклик під час візиту до США – попросив Байдена надати Україні більше сучасного озброєння, але американський лідер залишився непохитним по відношенню до деяких прохань про танки, ракети і винищувачі", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ отримає від США покращені HIMARS: подробиці

Але при цьому Байден все ж погодився почати постачання систем ППО Patriot і нових високоточних бомб, що ще кілька тижнів тому вважалося неможливим.

Видання додає, що американські чиновники все ще продовжують дискусії про відправку сучасної військової техніки в Україну, оскільки такий крок може спровокувати ескалацію конфлікту і призведе до затягування термінів потенційних переговорів.

"Але після передачі Patriot США вже наступного року можуть переглянути свою позицію щодо того, яку зброю вони вважають "ескалаційною", – додає видання.

21 грудня Володимир Зеленський зустрівся в Білому Домі з президентом США Джозефом Байденом.

Того ж дня Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд.

Кошти підуть на надання зброї та оборонних послуг Україні й підготовку українських військових. Нова військова допомога передбачає, зокрема, систему протиракетної оборони Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у ході візиту до США просив у Байдена танки та літаки: що відповів Джо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі