четвер, 09 лютого 2023 08:14

Зеленський сьогодні виступить на саміті ЄС у Брюсселі ‒ ЗМІ

Зеленський сьогодні виступить на саміті ЄС у Брюсселі ‒ ЗМІ
Президент України Володимир Зеленський відвідає Брюссель. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський після несподіваних візитів у Британію і Францію побуває у Брюсселі.

Там 9 лютого відбудеться саміт Європейської ради, повідомляє Reuters.

Головними темами дводенного саміту Євроради, що відбудеться 9−10 лютого, стануть війна Росії проти України та її останні події. А також підтримка України з боку ЄС. Обговорять також підсумки саміту ЄС ‒Україна, що відбувся 3 лютого у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз закликав РФ припинити звірства і перестати прикидатися жертвою

За даними агентства, Зеленський візьме участь у сьогоднішньому саміті особисто. Серед іншого він має намір обговорити з лідерами країн ЄС постачання Україні далекобійної зброї, важкої бронетехніки та іншого озброєння.

Очікується, що президент України також виступить на пленарному засіданні Європейського парламенту в Брюсселі.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що хотів би відвідати Брюссель, але вважає поїздку надто ризикованою через загрозу нових атак РФ.

"Я дійсно дуже хочу, але великі ризики через реванш Росії", ‒ відповів Зеленський 3 лютого на запитання, чи готовий він відвідати Брюссель.

8 лютого Зеленський відвідав із робочим візитом Велику Британію. Він зустрівся із прем'єром Сполученого Королівства Ріші Сунаком та королем Карлом ІІІ. Також глава держави звернувся до британського парламенту.

Потім Володимир Зеленський прибув з візитом до Франції. там зустрівся із французьким президентом Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сьогодні виступить на саміті ЄС у Брюсселі ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі