неділя, 20 серпня 2023 21:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зробив заяву про контрнаступ та пояснив, чому він не розпочався раніше

Зеленський зробив заяву про контрнаступ та пояснив, чому він не розпочався раніше
Збройні сили України наступають та рухаються вперед, щоб дотиснути Російську Федерацію, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: Getty Images

Україна продовжуватиме контрнаступ, щоб дотиснути Російську Федерацію та звільнити всі тимчасово окуповані території.

Збройні сили України наступають та рухаються вперед, Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає Gazeta.ua.

"Що стосується контрнаступу, ми наступаємо, я вважаю, що це позитив. Я б не забував, що ми наступаємо і боремося не проти когось, а проти Російської Федерації. Ще рік тому вона хотіла повністю нас знищити та захопити, не вийшло. А зараз у нас іде контрнаступ", – зазначив глава держави.

За словами президента, літаки можуть прискорити цей процес.

"Знаю, що хочеться завжди швидше, що літаки можуть прискорити цей процес, що в небі домінує РФ і що літаками ми не обмежимося", – зазначив він.

Президент також відзначив важливість протиповітряної оборони, оскільки попереду зима й українці, як ніхто знають, що таке бути без світла.

За словами Зеленського, є комплекс завдань, які потрібно вирішувати.

"Ми не збираємося відступати, і це гарні новини. Ми збираємось дотиснути Російську Федерацію", – наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ: Ходжес прокоментував негативний прогноз Пентагону

Водночас пізніше, вже на пресконфереції в Данії президент пояснив, чому раніше Сили оборони України не проводили потужного контрнаступу. За його словами, українським воїнам, "не було з чим" йти у цей наступ.

"Якщо у вас є дефіцит броньованої техніки, дефіцит танків, то ви просто втратите людей. Ви пройдете один, два, три чи п'ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей. Вони просто загинуть, а ви не досягнете тієї цілі, яка нам потрібна. Це повна деокупація усієї нашої території", – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна очікувала поки у неї з'являться потужності для контрнаступу. Також зауважив, що поки Україна чекала надання військової допомоги від партнерів, окупанти мінували території та робили укріплення.

"Багато укріплень вони зробили ще вісім років тому, починаючи з 2015-2016 років. Вони це робили на Донбасі після його окупації", – розповів президент.

Водночас, Зеленський додав, що не може критикувати партнерів, адже Україна все ж отримала від них підтримку.

Данія передасть Україні 19 американських винищувачів F-16.

Вони допоможуть захистити українське небо. Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час спільної прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським.

Премʼєр підкреслила, що Данія разом з Нідерландами зможе надати винищувачі.

Крім того, 20 серпня стало відомо, Нідерланди нададуть Україні 42 американських винищувачі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву про контрнаступ та пояснив, чому він не розпочався раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі