четвер, 25 листопада 2021 14:28

Здійснювали інфодиверсії: прикрили 20 тис. акаунтів спецслужб РФ
4

На Херсонщині ліквідували потужну ботоферму на понад 20 тис. фейкових акаунтів, яка діяла в інтересах російських спецслужб.

Зловмисники проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні в соцмережах, на форумах і популярних месенджерах, повідомляє пресслужба СБУ.

"Через анонімні профілі поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію в країні. Розсилали неправдиві повідомлення щодо мінування інфраструктурних об'єктів на території регіону", - ідеться в повідомленні.

До організації ботоферми причетні кілька місцевих жителів. Технологічне обладнання встановили за адресами свого проживання. Для маскування акаунтів зловмисники використовували спеціальні телекомунікаційні пристрої. Оплату від кураторів отримували через заборонені російські платіжні системи.

Під час обшуків за місцем фактичного проживання організаторів ботоферми правоохоронці виявили й вилучили комп'ютерне обладнання та понад 3 тис. сім-карт мобільних операторів.

Фото: ssu.gov.ua

Зараз опрацьовують питання щодо повідомлення злочинцям про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні затримали учасників міжнародного хакерського угруповання

У Дніпрі ліквідували потужну ботоферму на понад 5 тис. ботів, яка виконувала завдання замовників із Російської Федерації. Проросійська ботоферма намагалася зірвати вакцинацію в Україні. Координаторкою ботоферми виявилася жителька Дніпра. Російські замовники надали їй телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення. Налаштували його дистанційно.

Зараз ви читаєте новину «Здійснювали інфодиверсії: прикрили 20 тис. акаунтів спецслужб РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі