пʼятниця, 17 вересня 2021 14:31

Проросійська ботоферма намагалася зірвати вакцинацію в Україні
3

У Дніпрі ліквідували потужну ботоферму на понад 5 тис. ботів, яка виконувала завдання замовників із Російської Федерації.

Масове поширення фейкової інформації у Facebook куратори спрямували на дискредитацію української влади та зрив національної програми вакцинації, повідомляє пресслужба СБУ.

"Координаторкою ботоферми виявилася жителька Дніпра. Російські замовники надали їй телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення. Налаштували його дистанційно. Жінка розмістила програмно-апаратний комплекс у спеціально орендованій квартирі. Від замовників регулярно отримувала інформаційні вкиди, які поширювала в соцмережах. Оплату отримувала через заборонені в Україні електронні платіжні системи", - ідеться в повідомлені.

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків за місцем фактичного проживання адміністраторки ботоферми слідчі виявили й вилучили комп'ютерне обладнання та сотні сім-карток мобільних операторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні видання атакували прокремлівські тролі

На Харківщині припинили діяльність ботоферми, через яку майже 50 тис. фейкових акаунтів поширювали замовні матеріали з Російської Федерації. Організатор із чималим досвідом у сфері телекомунікацій створював акаунти й передавав їх замовникам. На одну сім-картку реєстрував до п'яти фейкових облікових записів у різних соціальних мережах. Оплату за виконані замовлення отримував у рублях через електронні платіжні системи.

Зараз ви читаєте новину «Проросійська ботоферма намагалася зірвати вакцинацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі